Övrigt

Riksdagsman vill se över privatkopieringsavgiften

Den moderata riksdagsledamoten Jan R. Andersson vill ha en översyn av privatkopieringsavgiften.

I sin motion hävdar Andersson att avgiften är föråldrad och att den dessutom leder till minskad försäljning vilket i sin tur leder till minskade arbetstillfällen och momsintäkter.

“Om privatkopieringsersättningen kommer öka i omfattning, såsom CopySwede nu deklarerat, kommer detta att drabba en större krets av svenska företag. Om försäljningen av interna hårddiskar, datorer, spelkonsoler, surfplattor och kanske även mobiltelefoner omfattas av denna beskattning kan det innebära att tusentals arbetstillfällen riskeras i Sverige samtidigt som våra momsintäkter kommer att gå förlorade.”

Häromdagen rapporterade vi även om ett upprop mot branschorganisationen CopySwede som kommer lämnas in till Kulturminister  Lena Adelsohn Liljeroth.

Jan R. Andersson är riksdagsledamot för Kalmar län och valdes in 2006. Han har bland annat studerat media- och kommunikationsvetenskap samt sociologi. Andersson sitter i dag i justitieutskottet och är Moderaternas talesperson för alkohol- och tobaksfrågor.

Syftet med privatkopieringsavgiften är att upphovsmän (och kvinnor) skall få ersättning för den lagliga kopieringen som sker i hemmen. Framförallt går intäkterna till svensk tv-industri.

[source:http://www.sweclockers.com/nyhet/17692-moderat-riksdagsman-begar-oversyn-av-kopieringsavgiften “Sweclockers”]

Läs också

[display-posts id=”67909, 70718, 78482″ image_size=”thumbnail” orderby=”date”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!