Övrigt

Roamingavgifterna inom EU ser ut att blir kvar

Vi har tidigare tagit upp att de kostsamma roamingavgifterna för mobiltelefoni och mobildata inom EU skulle regleras bort. Detta skedde redan under 2013 och även om löftet att de skulle vara borta inom ett år inte kunde hållas så skedde ändå framsteg i förhandlingarna under 2014, så hoppet levde. Nu rapporterar dock Sveriges Television att det ser ut som om EU:s politiker inte kommer att leva upp till löftet om att ta bort eller kraftigt minska roamingavgifterna.

EU-parlamentets liberala grupp Aldes ledare Guy Verhofstadt tillhör de som drivit den nya lagen och kommenterar rådets förslag som ambitionslöst och att de enda vinnarna är telekomföretagen.

Tanken var från början att en total utjämning skulle ske av de kostnader som det idag medför att passera en landsgräns men istället kommer konsumenter ha en slags grundkonsumtion av roaming och betala när man förbrukat denna. Ungefär som det ser ut idag. En fri marknad kan verkligen tolkas på olika sätt.

[source: http://www.svt.se/nyheter/varlden/eu-backar-fran-lofte-roamingavgifter-blir-kvar “SVT”]

[related]Relaterade inlägg:[/related][display-posts tag=”roaming” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!