by • 23 januari, 2016 • NyheterComments (5)1506

Rykte: Apples nästa 4-tummare heter ”iPhone 5se” – släpps i mars

Senaste dagarna har en hel del ryktesbilder och klipp florerat på den vida webben angående Apples förväntade vår-event som enligt de senaste ryktena kommer att förläggas i mitten av mars.

Ett videoklipp visade en krympt version av iPhone 6/6s, som antogs vara Apples kommande 4-tumsmodell av iPhone som i så fall rimligtvis hade fått heta iPhone 6c. Men nu kommer den välinformerade Apple-sajten 9to5Mac med motsatt information som också menar på att klippet visade en fejkad iPhone-prototyp.

Designen för nästa modell i iPhone 5-serien förändras inte nämnvärt, om vi ska tro 9to5Mac:s senaste information från deras källor. Baksidan kommer behålla samma materialval och design som nuvarande 5s medan frontens skinande kanter byts ut mot det kurvigt avtagande glas som ramar in skärmen i iPhone 6 och 6s. Modellen ska enligt ryktet gå att få i rosa guld, utöver rymdgrå, silver och guld.

Men det kanske mest intressanta i denna ryktessväng är att namnet på nästa 5-modell enligt sajten kommer att bli ”5se”. I samma veva som denna lanseras säger sajtens källor att iPhone 5s går i graven, men vad som händer med iPhone 5c ordas det inte om.

Bortsett från marginella designförändringar och namnbyte kommer dock innanmätet vara till stor del uppgraderat. Kameror och processorer (A8 och M8) hämtas direkt iPhone 6 medan versionerna för Bluetooth, WiFi och 4G-kommunikation når samma standard som i senaste iPhone 6s.

iPhone 5se sägs också får NFC (för Apple Pay) och barometer (för utökad data i Hälsoappen, bl.a) samt en del mjukvarufunktioner som panorama- och Live Photos-bildtagning. Någon 3D touch är det dock tyvärr inte frågan om.

Källa: 9to5Mac

 • Dan

  Ryktet låter tyvärr rimligt. Varför envisas Apple med litet = budget? Jag vill ha en iPhone 6s, fast mindre. Kan kosta lika mycket som 6s om det är så, bara jag får samma specar så långt som det är möjligt.

 • Fredrik

  Vad är grejen med att ”nya” Iphones inte klarar kylan. Hoppas denna klarar kylan bättre. Min Iphone 4 har aldrig stängt av sig när det varit kallt ute. Känns som Iphone 5(s) och framåt klagar på att batteriet är slut när det börjar bli några minus ute :/

 • Dan

  Min iPhone 5s fungerar utan problem i kylan…

 • B?kka

  Finns ingen vits att stå att prata i sin iPhone utomhus i 20 minusgrader.

 • Johan

  Ser gärna en mindre iPhone, men med en nya, större iPhone tekniska spec.