by • 11 september, 2010 • NyheterComments (5)267

Rykte: Facetime kommer snart till iChat

Inte FaceTime - men kunde ha varit

Enligt den franska Mac-sajten Mac4Ever så kommer det snart en ny uppdatering till iChat och med det stöd för FaceTime.

Att iChat någon gång i framtiden skulle få stöd för de öppna protokollen bakom FaceTime är ingen högoddsare men personligen trodde jag att det skulle dröja till Mac OS 10.7. Kanske kan jag tro det fortfarande då det sägs att utvecklingen av Mac OS 10.7 har börjat ta fart.

De säger också att en Windows-version är på väg och det skulle sitta riktigt fint för oss som fortfarande inte lyckats få över alla vänner och bekanta till den ljusa sidan.

Det fanns de som till en början med tyckte det var roligt att påpeka det faktum att vi i teorin haft videosamtal sedan 9 år tillbaka. Med iPhone 4 fick vi det dock i praktiken men den stora grejen, aka revolutionen, kommer att bli först när möjligheten finns oavsett vilken enhet vi sitter framför.

Det och 3G-stöd.

Via: Tuaw.

 • Alex

  Typ som Skype via Fring, innan Apple/Skype stoppade möjligheten…

 • Mats

  Jag har varit tvesam till det här, jag menar hur ofta vill man kamma sig innan man ringer … Jag vet inte varför men jag har ändrat mig och tror att det här kan fungera. Om man som jag är ute på resor ofta kan det vara kul att se familjen ”på riktigt”. Fungerar det dessutom på alla plattformar så blir det enklare. Ser fram emot när detta kommer till Mac och iPad också.

 • CJE

  iChat AV kom väl inte för 9 år sedan? 2001…. detta skall CJE gå till botten med.

 • CJE

  23 juni 2003 kom iChat AV, samtidigt som G5an:

  http://www.apple.com/pr/library/2003/jun/23ichat.html

  Så 7 år sedan Esse – inte 9 år sedan…

  (iChat i sig demades första gången för drygt 8 år sedan i en betaversion.)

  Du får gärna utveckla resonemanget om videochattstödet…. För jag antar att du syftar på det stöd som Apple själva har erbjudit. Och inte lösningar som iVisit o sånt…

 • Jag hoppas pa videosamtal till Skype for iPhone. Arligt talat: hur manga Average Joes anvander iChat/AIM i Sverige? Battre enligt mig att oppna upp for Skype att anvanda frontkameran, och mojligora iPhone till iPhone, och iPhone till Mac-samtal.