Övrigt

Rykte: Namnen på de två modellerna blir iPhone 6 och iPhone 6 Plus

Uppdaterat: 2014-09-09: Nu har iPhone 6 och iPhone 6 Plus presenterats.

Enligt japanska Macotakara kommer namnen på de två modellerna av iPhone som Apple väntas presentera i Cupertino i morgon kväll att bli “iPhone 6” och “iPhone 6 Plus.

Den mindre modellen med en skärm på 4,7 tum kommer få det väntade namnet medan den större modellen med en skärm på 5,5 tum alltså kommer få “Plus” som suffix. Möjligt är ju dock att det kan röra sig om ett “+”.

Läs också: Svenska Krusell har en helt annan uppfattning om namnet

Suffixet Plus är inget som Apple tidigare använt för en enhet med iOS, men däremot för en Mac; Macintosh Plus från 1986.

Färgerna på årets modeller kommer enligt dessa uppgifter att bli de samma som för iPhone 5s. Det vill säga vit, guld och rymdgrå. Vad gäller lagringskapaciteten ska utbudet vara precis som för dagens modell med 16, 32 och 64GB.

Macotakaras tidigare påståenden

Vi har många gånger tidigare skrivit om en rad olika påståenden från just denna japanska sajt, och ett flertal gånger har uppgifterna stämt överens med vad som komma skulle.

Förpackningen för iPhone 5C, ritningar på iPhone 5, en tunnare Macbook Pro 15″ utan CD/DVD-läsare och att iPod Nano återigen skulle bli avlång är exempel på uppgifter som sajten haft rätt om, även om de i sistnämnda ryktesnyheten också påstod att nya iPod nano skulle få WiFi-stöd.

Samtidigt påstod sajten under 2011 att Apple hade en Macbook Air med ARM-processor i sitt labb, något som vi varken sett röken av eller hört mer om. Macotakara stod också för ryktesspridning av renderade konceptbilder på iPhone 5 innan den enheten hade presenterats.

Läs också: Då släpps iPhone 6 i Sverige
Läs också: Vad du behöver veta inför kvällens Apple-event

[via: http://9to5mac.com/2014/09/08/macotakara-4-7-inch-iphone-called-iphone-6-5-5-inch-model-iphone-6-plus/ “9to5Mac”]
[source: http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.macotakara.jp%2Fblog%2Frumor%2Fentry-24514.html “Macotakara”]

Fler rykten om årets iPhone-modell(er) hittar du här nedanför:

[related]Apple-rykten:[/related][display-posts tag=”rykte+apple” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”30″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!