Övrigt

Rykteskollen: iTunes-molnet kommer att kosta pengar

iTunes i molnet

Dagens stora nyhet är att den beryktade molntjänsten för iTunes  – där vi, enligt samma rykten, kommer att kunna ladda upp vårt musikbibliotek – kommer att kosta pengar.

Regnar det på midsommar säger jag. Det är klart att en Apple-tjänst kommer att kosta pengar.

Däremot verkar det som att Apple kan komma att erbjuda tjänsten gratis till en början med. Ungefär i enlighet med samma upplägg som iWork.com som i och för sig fortfarande är gratis så här flera år efter att den lanserades.

Förhoppningsvis blir denna tjänst betydligt mer användbar dock. Enligt mig så skulle en modell vara att antingen erbjuda en lägre mängd utrymme utan kostnad och sedan ha möjligheten att utöka för en mindre summa – i stil med Dropbox.

Eller att erbjuda kostnadsfri lagring av det vi köper på iTunes Store medan vi får betala för musik som är införskaffad på annat håll.

Det är dock inte helt klart huruvida det handlar om utan just möjligheten att ladda upp vår egen musik. Sedan tidigare har det spekulerats i att Apple fortfarande funderar om tjänsten skall omfatta allt material eller bara det som kommer från iTunes Store.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!