by • 17 juli, 2009 • NyheterComments (26)308

Så kan du som befintlig iPhone 3G-ägare uppgradera till iPhone 3GS

Har du bindningstid idag och tvunget vill beställa en iPhone 3GS med nuverande kända abonnemang verkar Telia förbereda en kampanj för detta ändamål. Går du in på en speciell sajt ser du nämligen information och beställningsmöjlighet för just detta. Ryktet säger att Telia skall skicka ut denna kampanj via SMS till befintliga abonnemangsägare inom kort. Ni som får uppdatera enligt Telias regler skall ha fått ett SMS om detta redan. Vårt tips är emellertid att lugna sig en smula då det säkerligen inom de närmsta dagarna kommer att hagla med olika erbjudande från de tre olika operatörerna. Uppdatering 12.40: Vi kontaktade Telia och hörde exakt vilka regler som gäller just nu för dessa uppgraderingar. Maria Hillborg på företagets presstjänst hade följande att meddela:

Privatkund som köpte iPhone under juli 2008 med abonnemang och 18 månaders bindningstid och fortfarande är kund hos Telia, samt ej har bytt till Refill kan lösa sitt nuvarande abonnemang utan extra kostnader om hon väljer vårt nya erbjudande med 24 mån bindningstid Telia Mobil Prata på med Mobilsurf Extra Månadsavgift: 228 kr + 150 kr = 378 kr/mån Pris på terminal: 995 kr (16 GB) / 1.995 kr (32 GB) Kunden får också ett Refillstartpaket utan kostnad att använda i gamla iPhonen, som man kan ge till någon vän eller i familjen

Uppdaterat 090731: Nu är iPhone 3GS släppt och fler priser och alternativ finns att tillgå. Både Telia och Telenor erbjuder telefonen kontakt, dock bundna till respektive leverantör.

 • Zop

  Kan tillägga att det inte fungerar att beställa där om man inte har fått något sms med erbjudandet. De verkar ha en lista med godkända telefonnummer.

 • Zop

  Telia verkar inte skicka ut erbjudandet till folk som redan har dyrare abonnemang, t.ex. sådana som valde iMaxi på natten när iPhone släpptes. Det verkar alltså som de använder detta erbjudande enbart för att få folk att byta upp sig till dyrare abonnemang. Det är alltså inte trogna kunder som premieras utan snåla kunder. Riktigt fult gjort av Telia.

 • Zop

  ”Snåla” kanske var att ta i. Vill ge en känga åt Telia och inte åt folk som är sparsamma.

 • Joakim

  Men snälla, har du ingen som helst koll?! Du måste väl ändå veta att du inte kan byta till ett BILLIGARE abonnemang! Det är ju ingen nyhet precis när det gäller mobilabonnemang och har diskuterats till leda under det senaste året. De som valde ett dyrare abonnemang betalade en lägre kontantinsats jämfört med de som tog ett billigare, mellanskillnaden betalar du genom en högre månadskostnad. Vill du komma ur det får du väl lösa ut ditt abonnemang i förtid och betala det du har kvar på det. Fattar man inte det är man definitivt inte mogen att ingå den här typen av avtal!!!

 • Zop

  Vilket påhopp! Jag pratar inte om just mitt abonnemang. Jag tycker att Telia har varit klantiga i formuleringen ”Personligt erbjudande på iPhone 3GS till dig som var tidig med förra modellen” när det i själva verket är ”Personligt erbjudande på iPhone 3GS till dig som var tidig med förra modellen och var smart nog att välja ett av våra billiga abonnemang”. Oavsett om man valde iMini eller iMaxi så var man ju lika tidig med att köpa iPhone 3G.

  Spara gärna in på utropstecknen och gå ut och andas lite innan du svarar nästa gång.

 • Daniel

  Vad anses som tidigt? Köpte min 3G 8 Augusti och jag har inte fått något SMS.

  Inte för att jag har råd att uppgradera just nu men ialf :P

 • B

  Vad ni än gör, ring inte Telia-supporten i alla fall!
  Där sitter de som yra höns oberoende av varandra och slänger ut sig felaktigheter.
  Enligt en utav dem ska det inte ens gå att uppdatera och köpa sig iPhone 3GS om man har bindningstid kvar på den gamla iPhonen. Enligt en annan så skulle den nya telefonen vara gratis om man förnyar sitt abonnemang. ”Prata på” skulle kosta 29 kr/mån Mobilsurf 99 kr/mån och telefonen 150 kr/mån. Så om ni inte är ute efter att bli förvirrade, låt bli att göra som jag.

  :)

 • Andy B

  FYI jag köpte min iPhone med ”Max 25” i juli förra året, och jag fick smset i morse.

 • Zop

  Daniel: Erbjudanden handlar inte ens om att man var tidig med att köpa iPhone 3G, även om Telia gärna försöker få det att framstå så. Telia försöker bara binda upp kunder till dyrare abonnemang eller förlänga abonnemang hos kunder som bara bundit upp sig i 12 månader (och har möjlighet att byta operatör). Det handlar med andra ord inte om någon goodwill över huvud taget.

 • Christoffer Andersson

  Fy Telia att detta erbjudande inte alls är ett uppgradering utan bara en GIRIGHET av Telia att få billiga abonnemang att uppgradera till dyrare, Näe Telia jag har iMaxi 24mån & har nu rätt att nergradera till Telia Prata På som är billigare för annars är detta inget jävla erbjudande för folk som var snabba å köpte.

 • Daniel

  Zop: Jag har fått erbjudandet och det skulle bli billigare för mig varje månad (om man ser det månad per månad dvs). Jag vill dock inte binda mig i 24 månader så jag hoppar över det, men att hävda att det bara är för att få folk att ta ett dyrare erbjudande är att hävda för mycket. Dessutom tas ju de förhöjda avgifterna bort (från det abonnemanget man redan hade) vilket inte gör erbjudandet sämre.

 • hmm jag tog erbjudandet utan att ens fundera över det :-) Klart man vill ha en iPhone 3G (S) asap. kosta vad det kosta vill :-)

 • Andreas

  Enligt Telia så är det enbart 7000 kunder slumpmässigt utvalda som fått detta erbjudande, trots jag var Nr.2 att köpa en iPhone när den släpptes är jag inte en av de utvalda, så det är väl bara säga grattis till er som fått detta erbjudande!
  Jag får själv skaffa ytterligare ett abonnemang och låta det ligga med fri surf som ens inte används.
  Välkommen till Telia :)

 • Jakob

  Telia har nog missat att bedöma verkligheten. Som tur är har de varken monopol på teletrafik eller iPhone längre. Jag köpte min 3G på lanseringsdagen, sedan dess har jag gjort missen att ”uppgradera” abonnemanget till fast pris för 599:-/mån + Fri datatrafik + ett extra datakort för 99:-/månad. Min abonnemangskostnad är alltså ca 800:-/månad. Det är just sådana kunder som Telia uppenbarligen INTE vill ha, eftersom jag kan köpa en 3GS TIDIGAST i mitten på oktober.

  Ja dra mig baklänges i dumhet.. Personligen kommer jag noga avvakta vad Tele 2 kommer med för erbjudande, med deras nya 4G nät så kommer det vara riktigt surt att sitta bunden hos en annan operatör om 24 månader, vad jag vet så har Telia inga matchande utbyggnader på gång.

 • Jakob

  Telenor menar jag så klart, inte Tele2..

 • Daniel.H

  Kommer dröja rätt långe innan iPhone får 4G skulle jag tippa, i USA finns det inre ens 3G överallt :D

 • Allan

  @Jakob
  Har bittra erfarenheter av Telenor. Jag tror inte på nånting som jag inte med egna ögon sett bevisat. Sist jag provade deras HDSPA fick jag knappt 3G-hastighet o ofta GPRS.

  Så tro inte på nått ”4G-nät” de närmaste åren. ajfånen stöder väl ändå inte den tekniken, så vad spelar det för roll?

 • Marco Hyyryläinen

  Jag köpte min iPhone vid 10:30 snåret på releasedagen och jag har inte fått något erbjudande. Har Telia Till Vänner + Fastpris Surf på 18 månader.

 • Fredric

  Även jag köpte min iPhone på releasedagen fast med imini abonemang.
  Men nått sms har jag inte fått.
  Enligt telia kundsupport uppfyller jag alla kraven, men försöker jag göra en beställning finns jag inte med i erbjudande listan.
  Högst märkligt.

 • F

  En tanke som slog mig nyss. Vi som fått SMS om detta erbjudande har ju bindnigstid kvar på abonemanget och Telia stryker dom månadskostnaddr man har, i mitt fall nästan 3000kr totalt. Då kan man ju lägga ut iphonen på tradera eller Blocket för ”REA” pris. Jag menar en iPhone med kontantkort för, säg, 3000 kr, lär inte vara svårsåld och vips har man finansierat en 3GS :D

 • C

  Köpte oxå en iPhone 3G 16Gb på releasedagen med abb 99:-/mån och fri datatrafik 199:-/mån samt 18 mån bindning. Inget SMS här inte. Jävligt irriterande. Pratade med Telia supporten och där var det en sur käring som sa att detta inte fanns och jag kunde köpa den nya när jag hade 3mån kvar på bindningstiden. Kort och otrevlig var hon dessutom, men hon kanske var skitnödig :-).

 • Johan Jonsson

  Kan inte heller ta del av detta erbjudande även fast jag körde iMini i 24 månader :(

 • Martin

  Jag köpte iPhone 16GB någon vecka efter att den släpptes med Max 25 (18 månaders bindningstid) och fri data. Betalade hela telefonen kontant. Jag fick sms:et här om dagen men tycker inte att det känns som en så bra deal.
  De som däremot har en förhöjd månadsavgift bör väl fundera på detta erbjudande.
  Lite märkligt att de inte har släppt fler prisuppgifter för de andra abonnemangen också, men de vill väl binda upp folk på dessa dyra abb. så länge det går…

 • Pelle

  Alltså, rätta mig om jag har fel. är det endast dem som har 18månaders bindningstid som får köra detta erbjudande? själv sitter man ju på 24…

 • A

  Varför köper ni av Telia? Beställ en olåst från Italien och täckna ett billigare abonnemang nån annanstans! Sitter btw med min 3GS nu och skriver! Den är helt underbart snabb jämfört med min gamla iPhone! :)

 • Johan

  @A har du tips på var man beställer en från Italien?