Övrigt

Så såg det ut när Sveriges andra Apple Store öppnade

[youtube id=Fe-4IRCFKZA]

Klockan 10.00 invigdes Sveriges andra Apple Store. Butiken ligger i det nybyggda köpcentrumet Emporia utanför Malmö och just Emporia är en av anledningarna att det blev Malmö.

Köpcentret ligger strax utanför stadskärnan och tågen mellan Sverige och Danmark stannar bland annat precis utanför. Här ligger också Malmö Arena där Eurovision Song Contest äger rum senare nästa år. Området som heter Hyllie och kommer att byggas ut successivt med både bostäder och kontor.

Emporia

Apples butik ligger på plan två vilket är markplan om du går via huvudingången (som var halvt avstängd, dagens snöslask till ära). Butiken ligger bara några meter in till vänster. Däremot är det en hyfsad bit att gå från parkeringshuset på andra sidan centret.

Malmö-butiken är cirka 400 kvadratmeter och har liknande layout som de flesta av företagets köpcentrumbutiker. Som kund kan du förvänta dig alla de produkter och tjänster som Apple Store gjort sig kända för så som Genius Bar, Workshops och One to One.

Apple Store Malmö

Om du bara skall handla en produkt och det bara är ett tillbehör så kan du använda Easy Pay som finns i Apple Store-appen för iPhone. Då fotograferar du av streckkoden och betalar med ditt Apple ID-konto.

Easy Pay

Övriga köp görs via personalen (som är totalt cirka 70 stycken) men precis som i övriga Apple Stores finns det ingen central kassadisk utan köpen görs ute på golvet med hjälp av ett mobilt system – kvittot mailas till dig i båda fallen.

Relaterade länkar

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!