by • 24 augusti, 2009 • NyheterComments (4)231

Så uppdaterar du som har ny Mac till Snow Leopard för självkostnadspris

Har du köpt en ny Mac från och med den 8 juni har du rätt att köpa Snow Leopard för självkostnadspris, 99 kronor. Detta görs via Apple.com och priset är per skiva. Du har emellertid rätt att installera samma skiva på flera datorer om dessa är köpta efter ovanstående datum.

 • Elizabeth

  Hej.

  Tack för all god information man får genom er via hemsida och macradion!

  Jag behöver lite hjälp och tänkte att det skulle gå att få här? Det är nämligen så att jag köpte en MacBook Pro 13′ i slutet på Juni i år och nu har jag alltså utnyttjat detta fina erbjudandet att få uppgradera och köpa Mac OS X Snow Leopard till ett mycket bra pris. (79 SEK + moms).

  Nu är min fråga om allt som finns på hårddisken försvinner i och med att man gör denna uppgradering? Menar så som det gjorde i PC- och Windows-världen.

  Tack på förhand

  //Elizabeth

 • Peter Esse

  @Elizabeth: Hello! Ingenting försvinner när du uppdaterar. Däremot är det alltid bra att ha backup utifall det skulle bli något fel. Det gäller både när du uppdaterar Mac OS X och alla andra sammanhang.

  vänligen
  /P

 • Elizabeth

  @Peter: Hello! Tack för ett rakt svar av en person som jag kan lita på! Det var skönt att höra så nu är det bara att köra. Tack också till Apple för deras suveränitet och enkelhet. Less is more! Once Mac always Mac!

  Jag passade på att inhandla en iomega eGo Portable Hard Drive, Mac Edition (den vackra röda som jag förälskade mig i, även om Silver harmonerar bättre med den nya MacBook Pro kanske. Nåja, den kommer att fylla sin funktion hur som helst i alla fall. Så nu ska här göras backupp med den via Time Machine så kan inte något gå snett sedan hoppas jag!

  Mvh

  Elizabeth – som för övrigt ser fram emot nästa avsnitt av Macradion m m :)

 • Elizabeth

  @Peter: Nu är det klart! (Tack än en gång! Har gruvat mig i flera dagar och nu vet jag att det var helt i onödan, för det var ju lätt som en plätt! Det är väl så när man tänker PC ännu, men snart slut med det!)

  Det gick även utmärkt att göra backup med dem verktyg jag nämnde ovan. Känner mig dock lite osäker där huruvida det blir när man väljer den första backup jag gjorde innan Snow Leopard – försvinner den uppdateringen så att man är tillbaka på ruta ett igen? Sedan är tankegångarna om man väljer den backup jag gjorde EFTER Snow Leopard – finns då allting med från t ex iTunes Bibliotek, Mina bilder i iPhoto.. etcetera, etcetera? Många frågor blir’e.. :)

  Wow! I love it! Vad bra och vackert det blev! Fastän det var det ju innan med, med mina ögon mätt.. å andra sidan är det ju i betraktarens ögon sådant avgörs.

  Mvh

  Elizabeth