by • 12 oktober, 2009 • NyheterComments (5)6680

Sammanfoga pdf-dokument med OS X Förhandsvisning

Sammanfoga PDF:er

Jag tipsade tidigare om att det är enkelt att dela upp ett pdf-dokument i flera dokument, perfekt om du till exempel bara vill mejla vissa sidor ur ett stort pdf-dokument på flera sidor. Jag fick då frågan om hur man kunde slå ihop två pdf-dokument, så här kommer det otroligt smidiga sättet att sammanfoga sidor ur flera pdf-dokument utan någon särskild programvara – allt du behöver är OS X Förhandsvisning och ett par pdf-dokument.

Så här gör du:

 1. Öppna de pdf-dokument du vill kombinera i Förhandsvisning och placera fönstren bredvid varandra så du får översikt. Välj visningsläget “Miniatyrer” längst ner till höger i Förhandsvisningsfönstren.
 2. Markera de sidor i pdf-dokumentet som du vill flytta och sammanfoga med det andra dokumentet och dra och släpp dem sedan i minatyrerna i måldokumentets högerkolumn. När du håller muspekaren över miniatyrerna i måldokumentet kommer du att se det välkända plustecknet och en markering var sidorna kommer att infogas.
 3. Spara måldokumentet.

Svårare än så är det inte att sammanfoga sidor ur olika pdf-dokument i OS X!

Den här artikeln är skriven av Jimmy Lee Skrufve. Fler artiklar av honom hittar du på Skrufve.se

 • Olle Markstedt

  Hej
  Jag provade detta men när jag sparar som… blir det ändå bara det senaste som sparas. Jag försökte med två dokument om vardera 2 sidor. När jag slagit ihop dokumenten står det i verktygsfältet (2 dokument, 4 sidor totalt) innan jag försöker spara.

  Det fungerade perfekt innan jag installerade Snowleopard.

  HJÄLP

 • Kristian

  Det funkar (i Snow Leopard) om man släpper filen PÅ den ensamma sidsymbolen i måldokumentets sidofält. Lite opraktiskt eftersom den släppta filen hamnar som första sida i det (nu) flersidiga måldokumentet, vilket nog sällan är vad man vill Det går att dra miniatyrerna sedan till den ordning man vill ha.

 • Magnus

  Nä, det funkar inte i SL, det ser ut att kunna fungera men gör det inte. Man kan placera sin dokumentminiatyr under eller på miniatyren i måldolumentet. Man kan spara dokumentet. Men när man öppnar det så har dokumentet försvunnit.

 • Lisa

  Jag gör som så att jag lägger in alla pdf-dokument jag vill sammanfoga i Förhandsvisning. Sedan markerar jag alla miniatyrer i Sidofältet. Därefter klickar jag på skriv ut ALLA markerade dokument under Arkiv (eller alt+cmd+P). Sen sparar jag det bara som pdf istället för att skriva ut.

 • Anton K

  Tack Lisa! Din lösning funkade för mig (även om det är ett lite indirekt sätt att lösa som borde gå att göra enklare).
  Mvh, Anton