Övrigt

Uppdaterat: Säljer Samsung Galaxy Gear överraskande bra?

Tvärt emot vad marknaden hade trott verkar Galaxy Gear sälja överraskande bra. Trots både den dåliga batteritiden och det begränsade antal telefoner som är kompatibla med enheten rapporterar Samsung att de tills idag sålt upp emot 800 000 enheter sedan introduktionen för två månader sedan.

Framgången är till och med större än vad Samsung själva trott och de kommer fortsätta sin massiva marknadsföringskampanj under julhandeln och exempel på åtgärder har varit att skicka med den smarta klockan “gratis” tillsammans med Note 3 om den köptes på abonnemang vilket brittiska Phones4U gjort.

Introduktionen kantades dock av negativa recensioner och Best Buy i USA rapporterade att 30 procent av kunderna lämnade tillbaka enheten. Igår kom även en artikel från Business Korea som hävdade att Samsung inte sålt mer än 50 000 enheter men detta stämmer då inte enligt Samsungs siffror idag.

Vi får försöka lita på att Samsung nu gett oss de korrekta siffrorna över sålda enheter och inte försöker gömma sig bakom skeppade enheter som ligger kvar på butikshyllor. En Galaxy Gear kostar ungefär 2500 kronor i Sverige.

Uppdatering:
Mycket riktigt så visar det sig att det handlar om skeppade klockor från Samsung och inte om sålda enheter som Reuters rapporterade. Samsung Galaxy Gear säljer alltså förmodligen inte alls så bra. Rubrik justerad. Via The Verge och Yonhap.

Uppdatering 2: 
Array.se har nu fått det direkt bekräftat från Samsungs svenska kontor – det är de facto antalet skeppade enheter till butik som avses, även om Samsung själva verkar likställa det som antal sålda enheter:

“Vi fick just en bekräftelse från vårt huvudkontor att Samsung globalt sålt 800.000 Galaxy Gear på två månader, samt att denna uppgift avser enheter som levererats till butik.”

Hur många av dessa som faktiskt sålts till kunder påstår Samsung inte ha några uppgifter på.

[source: http://www.reuters.com/article/2013/11/19/us-samsung-gear-idUSBRE9AI0AU20131119 “Reuters”]


[display-posts id=”78575, 76519″ image_size=”thumbnail” orderby=”date”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!