Övrigt

Samsung släpper ny Galaxy-platta på 12 tum

Samsung har lagt till ännu en skärmstorlek i sin Galaxy-serie och denna gången är det 12,2 tum som gäller. Den nya surfplattan heter Galaxy NotePro och har förutom en monsterskärm ett batteri på 9500 mAh. I övrigt är den välutrustad vad gäller senaste tekniken; Bluetooth 4.0, WiFi med stöd för senaste ac-standarden, USB 3.0 och LTE.

Det är Android 4.4 som rullar på den och som ett överdrag har Samsung utvecklat ett nytt gränssnitt, Magazine UX, som är uppbyggd av tre paneler; för jobb, hem och sociala medier. NotePro inkluderar S Pen medan det också finns en variant utan pennan som heter TabPro, även den finns i 12,2 tumsstorlek.

Samsung 12.2 iPad jämförelse

Både TabPro och NotePro släpptes även i mindre storlekar, 10,1- och 8,4-tum. Alla modeller kommer att finnas i versioner för LTE, 3G eller endast WiFI. Första kvartalet 2014 är spikat för lansering men i skrivande stund finns inte prisuppgifter.

Det har länge ryktats om att Apple har en större 12-tums iPad på gång, men precis som med iWatch-ryktena är Samsung först på bollen även denna gång. Om nu de vaga Apple-ryktena i framtiden visar sig ha varit riktiga.

The Verge som befinner sig på plats på CES-mässan har en videogenomgång av dessa nya Samsung-tablets:

http://www.youtube.com/watch?v=1Qn0qyWiiJQ#t=0

[source: http://www.engadget.com/2014/01/06/samsung-galaxy-note-pro/ “Engadget”, http://www.theverge.com/2014/1/6/5278924/samsung-galaxy-tabpro-notepro-12-2-tablets-announcement-hands-on “The Verge”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!