by • 8 oktober, 2010 • NyheterComments (3)152

Sätter Apple käppar i hjulet för Spotify i USA?

spotify_people

Spotify förhandlar med alla de stora skivbolagen i USA om en lansering. Men enligt Cnet så uttrycket Apple oro för att det kommer att minska försäljningen av nedladdningsbar musik och i längden även skada Apple och dess iTunes Music Store.

Enligt en rapport från Nielsen så ökar inte försäljningen av nedladdningsbar musik i samma takt längre utan kurvan planar snarare ut. Om Spotify skulle komma in på marknaden skulle förmodligen de minska försäljningen för jättar som Apple och Amazon ytterligare och Spotify:s reklamfinansierade del inte skulle ge samma intäkter till skivbolagen.

 • Mikael

  Om det är så, så är det tragiskt. Apple har i mina ögon alltid varit ett företag som försökt stå längst fram i utvecklingen. Om detta stämmer så försöker de förhindra utvecklingen vilket rent ut sagt skulle vara förjävligt.

 • Gunka

  Jag håller definitivt med Mikael, dötrist om Apple, av alla, skulle försöka förhindra utvecklingen :-((

 • CJE

  Gunka: protektionism, heter det. Vanligt fenomen för företag som lyckats bra. Då börjar man jobba aktivt för att förhindra för konkurrenter. Jag tycker att sådant är riktigt tråkigt. Apple borde snarare lägga krutet på att förbättra sin tjänst istället för att sätta käppar i hjulen för Spotify o liknande lösningar, OM nu uppgifterna stämmer.

  Exempelvis borde Apple se till att vi svenskar kan köpa/”hyra” filmer också. Inte bara hollywood-dyngan utan även svenska grejer som Persons Parfymeri, Lorry, Yrrol, Ronny o Ragge osv… Ja, svenska grejer. Apple MÅSTE jobba aktivt för att locka svenska filmindustrin att joina.

  Alternativet är att Apple köper upp Spotify för 2 mdr dollar och lägger ner skiten ;)