Övrigt

Skype släpper app för gruppvideo-meddelanden

Skype släppte idag Skype Qik som är en app för videomeddelanden mellan en grupp vänner. Appen lanseras som ett mellanting mellan vanliga videosamtal i Skype och en gruppchat med vänner. Videorna försvinner av sig själva men först efter två veckor så detta är inget försök från Skype och Microsoft att direkt konkurrera med Snapchat även om många likheter finns. Kolla in videon och appens beskrivning nedan.

https://www.youtube.com/watch?v=LIEnN1KmxKk#t=71

Vi presenterar Skype Qik (som i “quick” på engelska), en gratis videomeddelandetjänst som är perfekt när du vill dela dagen med dina vänner. Konfigurera en grupp och börja filma och skicka videor till varandra direkt. Skicka något som får dina vänner att skratta. Du kanske känner för att visa dem några coola danssteg. Nya meddelanden läggs till i en chatt och du kan titta på allt som en film med en enda tryckning. Du kan även radera videon direkt i chatten.

Skicka inte bara text eller bilder. Använd Qik och säg det med en video.

Vad kan du göra med Qik?

  • Skapa grupper snabbt: välj ut några vänner i adressboken och starta en privat chatt.
  • Spela in videoklipp och skicka dem (Qik Fliks): kan du inte svara på en gång? visa tummen upp, smileys och mycket mer där du själv syns.
  • Om du raderar ett meddelande försvinner det från chatten men det kan vara möjligt för mottagarna att spara videor någon annanstans innan du tar bort dem från Qik
  • Håll det uppdaterat – meddelanden tas bort automatiskt från Qik efter två veckor.
  • Starta en chatt när som helst – inget användarnamn eller lösenord behövs.

Skype Qik för iPhone är gratis i App Store.

[via: http://9to5mac.com/2014/10/14/microsoft-latest-to-mimic-snapchat-with-new-skype-qik-ephemeral-video-messaging-app/ “9to5Mac”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!