by • 5 juni, 2015 • NyheterComments (3)570

Snart längre batteritid på din laptop med Google Chrome

Google skriver på sin Google Chrome Blog att de samarbetat med Adobe för att förbättra batteritiden på bärbara datorer genom att liksom på Safari pausa Flash-animationer som inte tillhör det centrala huvudinnehållet på en webbsida.

Exempelvis kommer en video som ligger i mitten av sidan att rulla på som vanligt medan innehåll i kanterna kan pausas om funktionen anser så. Om en animation pausats att misstag kan användaren helt enkelt klicka på den för att återuppta uppspelningen.

Uppdateringen som nu finns i den senaste beta-versionen av Chrome, och som inom de kommande månaderna dyker upp i den skarpa versionen, kommer väsentligt att förbättra batteritiden på bärbara datorer. Som sagt så finns denna funktion redan i webbläsaren Safari som också generellt ger en bättre batteritid än Chrome.

Säga vad man vill om strömförbrukning och annonser men det är ändå lite fult av Google och Apple att bestämma vad på en webbsida ska visas. Det är ju ändå så att de som driver en webbisda som borde få bestämma hur den ska upplevas då det i många fall handlar om ett företags kanske enda inkomstkälla.

Vad tycker du?

  • Det låter som en åsikt av någon som arbetar med flash-annonser ;)

    Ur användarsynpunkt tycker jag inte det finns mycket till syfte med animationer som sker utanför den synliga ytan.

  • Man kan se det så sätt det är användaren som ska bestämma. Och det gör hen genom att välja en webbläsare med eller utan sådana här gränssnitt.

  • Andreas Nilsson

    Mest HTML5 :)
    Men jag tror du missuppfattar. Det handlar inte om animationer utanför den synliga ytan utan animationer inom den synliga ytan men som funktionen anser inte hör till sidans huvudinnehåll.