by • 17 augusti, 2010 • NyheterComments (7)210

Sony dissar iPhone som spelmaskin

Personligen kan jag inte påstå att jag spelar överdrivet mycket på min iPhone. Men det är ljusår fler än vad min gamla PSP fått stå ut med.

Videon fungerar dessvärre inte på iOS.

 • henriok

  Jag är föga imponerad. 9 dollar per spel? Det är ju lätt att räkna de spel till iOS som är så dyra. Mycket märklig reklam..

 • Don Diego

  PSP spelar i en helt annan och absolut högre liga. De lättviktiga och oftast svårstyrda iPhone spelen håller inte för kvalitativt spelande. Det låga säljpriset för iphone spelen återspeglar den i regel korta utvecklingstid och de få resurser som krävs. PSP spelen tar lång tid att utveckla, och utvecklngsteamen är stora. Ett dyrare säljpris för PSP-spelen jämfört med iPhone är logiskt.
  Kolla in nedan länkar. Sådana spel till iPhone kan man bara drömma om. Tråkigt att Peter E knappt använder sin PSP. Bara att beklaga.

  http://www.gamespot.com/psp/action/godofwarghostofsparta/video/6268313/god-of-war-ghost-of-sparta–fish-people-beat-down-gameplay-movie

  http://uk.gamespot.com/psp/action/metalgearsolidpeacewalker/video/6265229/metal-gear-solid-peace-walker-gameplay-movie-2?tag=bounce&contsessid=fea2e0456fdf526b449e0f37c13b4f39&prevBounce=6265702

 • nils

  Märklig minst sagt. Lyfter egentligen inte fram nån fördel jmf med iOS-enheter. Angriper bara konkurrenten på ett lamt sett.
  Videon funkade knappt på min Macbook heller. Tvungen att refresha sidan 3ggr innan det funkade. Tycker iofs det brukar vara så på tex DN.se också med deras videoinlägg men kanske bara mina erfarenheter?

 • CJE

  Nintendo DS-whatever ska det va :)

  Men det handlar ju om vad för slags spel man är ute efter.

  Det ”går inte att jämföra” Nintendo DS/Gameboy med Iphone. Helt olika världar. Knappar vs pekskärm.

 • CJE

  nils: videon funkade perfekt på min MBP 15. Det är den första MBP15 som kom våren 2006.

  Angående Iphone som spelmaskin så tycker jag det är en ren jävla soppa när man är inne på App Store och ska försöka hitta nåt intressant spel. Som att leta efter nån intressant film i dom där jättehinkarna i mataffärer där dvd-filmer säljs för 19,50 kr styck osv. Fast det är ännu värre på App Store. Det behövs verkligen tips från polare, sajter eller tidningar som tipsar om hyfsade spel.

  Iphone kommer ALDRIG bräda Nintendo i min värld.

 • Daniel

  Hade jag gjort reklam hade jag fokuserat på min produkt istället för konkurrenters.

 • henriok

  Don: Frågan är hur många spelhus som i framtiden lägger ner dylika resurser på PSP nu när iOS kommer så enormt. Vilka spel till nya PSP kommer rättfärdiga att man lägger ner några tusenlappar på en one trick pony? Det finns säkert en nisch för PSP även i framtiden, men den har nog krympt dramatiskt i och med iOS. Så frågan är hur många spel av den typen du visar som kommer i framtiden.