Övrigt

Sony Mobile döms till att betala ersättning till Copyswede

Lunds tingsrätt beslutade i dag att mobiltelefontillverkaren Sony Mobile ska betala privatkopieringsersättning till upphovsrättsorganisationen Copyswede. Hitte-på-organisationen Copyswede ville att mobiltillverkaren skulle betala 2,8 miljoner kronor samt ränta för att det går att lagra musik i telefoner men domstolen valde dock att sänka ersättningen till 300 000 kronor.

Lunds tingsrätt går delvis på Copyswedes linje vad gäller mobiltelefonen, men anser att den begärda ersättningen ska ned till en åttondel eftersom mobilen dessutom har en mängd andra funktioner som inte har med privatkopiering av musik att göra

Syftet med denna privatkopieringsersättning är att upphovsmän (och kvinnor) skall få ersättning för den lagliga kopieringen som sker i hemmen men eftersom det drabbar de som inte kopierar, inte har musik alls på sina enheter och de som dessutom redan betalar för sitt musik-lyssnande via Spotify eller andra streaming-tjänster är det enligt mig helt befängt att CopySwede får fortsätta att agera på som de gör.

Efter denna vinst är det också inte helt otroligt att Copyswede kommer gå vidare och stämma andra mobiltelefontillverkare vilket i slutändan kommer drabba helt laglydiga konsumenter som inte kopierar musik.

[via: http://www.sydsvenskan.se/ekonomi/copyswede-vann-tvist-om-musikmobiler/ “Sydsvenskan”]
[source: http://www.copyswede.se/2014/04/tingsratten-gav-copyswede-ratt/ “CopySwede”]

[related]Mer om Copyswede[/related]
[display-posts tag=”copyswede” exclude=”undefined” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!