Övrigt

Spara utrymme på din Mac genom att ha koll på din iOS-backup

Upplever du att din hårddisk börjar bli full utan att du kan förstå varför? Det kan vara värt ett besök i din biblioteksmapp för att undersöka hur många gamla säkerhetskopior av iOS-enheter det finns.

Även om du har ditt iTunes-bibliotek på en extern hårddisk sparas säkerhetskopiorna från dina iOS-enheter på den primära hårddisken, den som brukar heta Macintosh HD.

För att undersöka om så är fallet så får vi först öppna upp Biblioteksmappen. Det gör du genom att markera Findern, tryck på uppe i menyn och därefter hålla inne ALT-tangenten på tangentbordet. Då ser du Bibliotek i listan som du också klickar på.

Väl inne i biblioteksmappen letar du upp Application Support och i den ska mappen Mobile Sync finnas om du säkerhetskopierat din iOS-enhet med datorn. För att se om dessa tar upp något större plats markerar du mapparna i Mobile Sync och trycker (?+i).

Tyvärr finns det inget enkelt sätt att veta vilken säkerhetskopia som är vilken. Men finns iOS-enheten eller enheterna som du har allt viktigt på i närheten kan du flytta säkerhetskopiorna till skrivbordet och sedan göra en ny backup och därefter radera de säkerhetskopior du lagt på skrivbordet.

backup iOS

Uppdatering

Ibland går det lite väl snabbt när tipsen skrivs och detta var onekligen just ett sådant tips.

Det går givetvis att komma åt dina säkerhetskopior genom att gå in i inställningarna i iTunes.

Fliken längst till vänster innehåller de säkerhetskopior som har gjorts på den dator du säkerhetskopierat dina iOS-enheter. Tipsen för att se spara utrymme är givetvis detsamma men åtkomsten till vilka säkerhetskopior du har på datorn är avsevärt lättare än hur jag beskrivit det ovan.

[related]Fler städtips[/related]

[display-posts id=”10632″ image_size=”thumbnail” orderby=”date”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!