by • 10 december, 2015 • NyheterComments (3)771

Spel på Apple TV är för de som förmodligen inte köper Xbox eller PlayStation

I en intervju säger Eddie Cue att spel på Apple TV är för de som förmodligen inte skulle köpt en Xbox eller PlayStation. När iPhone lanserades var spel inget de tryckte på men spel blev ändå en stor del av plattformen. Samma sak förväntas hända med Apple TV då det som han säger finns många där ute som gillar spel men som inte är ”hardcore gamers”.

“When we first announced the iPhone, we didn’t tout it as a gaming device. But games became a huge part of iPhone, because it turns out that a lot more people than just hardcore gamers love games. We expanded the market. I think the vast majority of people around the world probably aren’t looking to buy an Xbox or PlayStation. But that doesn’t mean they don’t enjoy playing games. I think Apple TV expands the gaming market to those people.”

Apple kan ha träffat precis rätt med Apple TV och tar den marknad Nintendo misslyckats med att erövra med sina spelkonsoler. Spel som man kan sätta sig ner och börja spela med en gång, som är underhållande samt kan spelas en kvart då och då om man så vill. Marknaden för Xbox och PlayStation omsätter stora pengar men den andra kan potentiellt bli större. Eller vad tror du?

Källa: BuzzFeed

  • Poom jagk

    Helt klart har Apple träffat rätt. Många vill inte investera i en dyr spelkonsol bara för att spela spel. Med en ATV4 får man så mycket mer i ett litet paket. Har redan beställt en spelkontroll för att kunna köra lite bil och springa runt i lätta spring och hopp spel.

  • ROM79

    Vilken eller vilka spelkontroller fungerar med Apple tv

  • Thomas Krajewski

    Vilka kontroller som fungerar till Apple TV hittar du på siten @lucanos70:disqus http://www.apple.com/se/tv/