by • 16 september, 2015 • NyheterComments (0)813

Spel till Apple TV måste fungera med fjärrkontrollen

Apple har förtydligat vad som gäller för tredjepartskontroller i spel för Apple TV. Alla spel, även de som har stöd för externa kontroller, måste gå att spela med den medföljande fjärrkontrollen.

Requirements for Games That Support Game Controllers

  • Your game must support the Apple TV remote. Your game may not require the use of a controller.

Spel för Apple TV som har stöd för dessa kontroller, så som Nimbus Steelseries Controller, måste även fungera att spela enbart med den kontrollen och inte förlita sig även till fjärrkontrollen. Dessa spelkontroller måste också vara av den utökade varianten med fler knappar och inte de minimala som ofta kunde monteras på mobiler. Spel måste dessutom ha stöd för Paus-knappen på kontrollen så de när som helst går att pausa.

Allt detta gör det självklart enklare för konsumenten då denne inte behöver ha koll på vilka spel som kräver olika kontroller men det hämmar också utvecklingen av spel med behov av mer avancerade kontroller.

Bäst hade helt enkelt varit om Apple skickat med en ”riktig” spelkontroll direkt så alla utvecklare kunnat skapa spel till den ena eller andra. Nu är risken att utvecklare inte vågar satsa på spel som blir bättre med en spelkontroll då chansen att kunden har en sådan torde vara synnerligen liten. Åtminstone till att börja med.