by • 25 januari, 2016 • NyheterComments (1)768

Spotify introducerar videor för mobilanvändare

Spotify tillkännagav redan i maj förra året att de skulle inkludera korta videor i deras app både för android- och iOSanvändare, och nu är stunden kommen. Androidanvändarna kan vänta sig att hitta videor i appen redan denna vecka medan ni som använder iOS måste vänta till nästa vecka för att få tillgång till den nya funktionen. Denna funktion kommer bara bli tillgänglig i den mobila appen, och alltså inte på datorn.

De videor som kommer att bli tillgängliga i appen är producerade av bl.a. BBC, Vice Media och Comedy Central, vilket indikerar att den nya satsningen kommer att innehålla olika sorters underhållning och nyhetsrapportering. De flesta videor kommer att vara korta små klipp, men det kommer även att finnas längre videor. Ett exempel är Tastemade som planerar att göra en egen serie av videor speciellt för spotify, detta givetvis med musiktema.

Youtube, Snapchat och Facebook är de regerande inom videor på nätet just nu, så det ska bli spännande att se hur spotify tacklar konkurrensen som redan finns. De flesta som använder spotify i vardagen använder ju trots allt appen till att lyssna på musik, och just det verkar bli det största hindret för att videor ska slå igenom hos spotifyanvändarna.

  • Elfving88

    Jag upplever spotify går ifrån att vara en snabbare musik upplevelse till en seg skräp app. Måste trycka sig långt fler gånger nu än första appen. Synd.