by • 17 maj, 2010 • NyheterComments (14)310

Steve Jobs i en het diskussion via e-mail

Steve Jobs

Steve Jobs brukar sporadiskt svara på kunders e-mail, den senaste i raden är en som ogillar App Store’s strikta policys.

När Steve Jobs svarar på e-mail till kunder brukar han vara extremt kortfattad vilket givetvis inte är så konstigt då en man i hans position säkerligen är väldigt upptagen med andra saker än direktkontakt med kunder. Därför är denna story lite annorlunda mot vanliga svar han skickat, Steve Jobs har nämligen svarat med mer än två ord.

Ryan Tate som är en skribent på siten Gawker har nyligen publicerat en diskussion han haft med Steve Jobs som handlar om Apple’s hårda policy för vad som skall tillåtas att publiceras på App Store.

Skribenten menar på att Apple verkligen inte allt revolutionerat marknaden i och med iPad utan snarare gått enorma kliv bakåt i utvecklingen på grund av åtstramningen av App Store’s regler gällande applikationer.

Ryan skriver bland annat följande kommentar om vad han tycker och skjuter samtidigt iväg en fråga till Steve.

If Dylan was 20 yoday, how would he feel about your company? Would he think the iPad had the faintest thing to do with revolution ? Revolutions are about freedom.

Svaret låter inte vänta på sig då Steve fattar sin revolutionerande iPad, öppnar Mail och ger Ryan svar på tal.

Gosh, why are you so bitter over a technical issue as this? Its not about freedom, its about Apple trying to do the right thing for its users. Users, developers and publishers can do whatever they like – they don’t have to buy or develop or publish on iPads if they don’t want to. This seems like its your issue not theirs.

By the way, what have you done that’s so great? Do you create anything, or just criticize others work and belittle their motivations?

Konversationen mellan Steve Jobs och Ryan Tate finns att läsa i sin helhet på Gawker.

 • MIchael Ploug Gartner

  Kick his ass Steve!

 • Mats

  Jag tycker att ”skribenten” gjorde bort sig ganska ordentligt i den här mejl-växlingen.

 • John Eriksson

  En sak måste jag dock hålla med om, varför skulle man vilja ha frihet från erotik?

 • Mr Joakim

  Hela porr/erotik delen av diskussionen tycker jag är galen, vi snackar om en telefon… hur kan det vara så viktigt att få se på porr i telefonen? Tidsfördriv på bussen, eller på jobbet, vad? Eller på iPaden för den delen… Porr kommer alltid att finnas även i iPhonen och iPaden, men jag håller med Steve, den har ingen plats i Appstore.

 • Audiosponge

  @John: Låt och säga att jag köper en iPod Touch eller iPad till min dotter. Inte f*n vill jag att hon skall gå in i AppStore och mötas av massa Appar som innehåller porr och erotik när hon vill ladda ner ett nytt spel.

  Ryan Tate = Veckans rikslooser!!!

 • Peter Esse

  Rent generellt är porrbranschen är ganska oetisk bransch. Då tänker jag inte på själva innehållet utan hur affärsmetoderna går till. Se till exempel bara röran med snyggast.se – och då har vi inte ens tagit oss utanför Malmö.

  Rätt skönt för gemene Svenssons att leva i skyddad verkstad – när resten av världen bara vill åt deras ont anande PCs ;)

 • Vill man ha porr i sin iPhone/iPad så får man tanka in filmer/bilder själv, hör inte hemma i App Store.

 • henriok

  Det känns som censur-debatten med AppStore lite för ofta reduceras till porr. Som någon slags variant av Godwins lag. Apple har ju inte denna kontrollen bara för att stävja porr, utan även av många andra anledningar, och porr verkar vara ett lite väl enkelt retoriskt slagträ för Apple.

  Nu är det ju inte så att AppStore _behöver_ porr. Den verkar klara sig alldeles utmärkt utan, och jag antar att porrsajter enkelt kan anpassa sitt innehåll för iPhone och iPad utan att blanda in AppStore. De har ju visat sig vara rätt anpassningsbara tidigare, och anammar ny teknik som om det vore det enklaste i världen.

  Det verkar därför vara något av en non issue, och då är det bara moralpanik kvar som argument och sådant tycker jag inte om.

  Är det ingen som tänker på barnen?!!?!!1one *moralpanik*

  Någon som vet hur porrscenen på Android Market är? Om jag nu skulle vilja ha porr i telefonen, skulle Android faktiskt betjäna mig på något avgörande sätt?

 • Peter Esse

  Faktiskt, det finns visst en egen porr-butik som du kan tanka hem till din Android-telefon.

 • Peter Esse

  Vilket så klart ses som en feature av många.

  En liten rolig grej, snubben som länkade till en massa flash-sidor som inte fungerade på iPhone då det var… flash. Han tog som bekant även med en grovporr-sida.

  Det ironiska i sammanhanget var att just den sidan hade en iPhone-anpassad variant.

 • henriok

  Jag tror inte porrbranschen är den som gnölar om Flash, HTML5, MPEG4, osv.. de biter ihop och levererar så det funkar för kudnerna. Det är kanske en taktik som andra företag borde ta efter, typ banker å så.

 • Daniel

  Jag tror att Apple’s ”Walled garden”-affärsmodell är dömd att misslyckas i längden på samma vis som liknande affärsmodeller från mobiltillverkare och operatörer har varit misslyckade tidigare.

  I nuläget finns få reella möjligheter att utveckla applikationer till iphone på annat sätt än via appstore, men under 2010 kommer vi se en underbar utveckling av både verktyg och möjligheter för rika webbapplikationer vilket gör AppStore överflödigt om du inte utvecklar grafiktunga applikationer. Dessutom kan du enkelt uppdatera din applikation på ett ställe och få den att fungera på samtliga mobila enheter (iphone android windows).

 • Peter Esse

  @Daniel: Jag tror inte Apple har något emot att webbappar blir stort – det var ju trots allt det som Apple rekommenderade innan App Store kom. Annars hade man inte pushat så hårt på HTML5.

  iPhone startade även Webbapps-tänket på riktigt.

 • Daniel

  Nej, jag tror inte heller att Apple har någonting emot webbapplikationer, jag tror däremot att framgångssagen AppStore i samband med utvecklingen av webbapplikationer kommer avta. Jag tror även att Apple i det läget måste tänka om, utvecklare får exempelvis i dagsläget inte betalt för uppdateringar vilket kommer leda till många applikationer som bara ligger och inte fungerar.