by • 20 juni, 2009 • NyheterComments (6)248

Steve Jobs sägs ha fått en ny lever

Steve

Enligt Wall Street Journal idag så fick Jobs en ny lever inopererad för ungefär 2 månader sedan. Detta skulle ha skett i Tennesse eftersom väntetiden där  endast är 48 dagar mot vanliga 306 i andra stater. Orsaken till transplantationen är oklar men det kan bero på metastaser från hans tidigare cancersjukdom.

Det sägs fortfarande att han är på bättringsvägen och beräknas vara tillbaka enligt tidigare uttalanden i slutet på Juni.

För att läsa hela artikeln måste du Googla på ”Jobs Had Liver Transplant” och sedan klicka på länken därifrån.

 • Läs alla inlägg om Steve Jobs.
 • Fabz

  Levermetastaser är generellt inte en indikation för transplantation, inte i sverige i alla fall. Om ryktet ändå skulle vara sant är Steve Jobs – precis som jag tidigare skrivit att jag trott – tyvärr mer illa ute än de flesta trott. Har man levermetastaser så är man mer eller mindre döende, kanske inom något år eller 18 månader, men det finns stor individuell variation här. Tråkigt, detta.

  /Fabian, underläkare.

 • Fast det är väldigt viktigt att konstatera att teorin om metastaser bara är en doktors åsikt om vad det skulle kunna vara. Det finns ingenting bekräftat. Och om han är döende så vet i fan o de skulle vara så snabba att säga att han kommer tillbaka till jobbet enligt planerna.

 • Jag hoppas att han mår bra efter operationen och att han får vara frisk efter det och att det inte kommer tillbaka något.

 • Fabz

  En levertransplantation är en mycket stor operation, till skillnad från många andra organtransplantationer såsom tex en njurtransplantation. Levern har många, många roller i kroppen var av flera inte är fullt utredda. En levertransplantation är således inget man ger sig in i om det inte är absolut nödvändigt. Förutom riskerna med själva ingreppet måste man resten av livet stå på tung medicinring för att hålla immunförsvaret i schack för att minimera risken för avstötning. Således kan man ju konstatera att man bedömt att alternativet – att inte transplantera – och låta Jobs grundsjukdom få ha sitt normalförlopp skulle varit värre. På den grunden tror jag inte att det är alltför djärvt att konstatera att Jobs vid det här laget är mycket sjuk.

  Det kan nog mycket väl vara riktigt att Jobs – vilket man tidigare sagt från Apples sida – drabbats av den mildare formen av bukspottskörtelcancer. Men när väl metastaseringen sätter fart, brukar det tyvärr i regel gå ganska fort utför.

 • Det här ständiga hysch-hyschet reflekterar dåligt på Apple. I alla fall ur min synvinkel. Men andra verkar ju tycka att det inte känns så konstigt som jag…

 • Adam

  Jag tycker inte alls det är konstigt ifall Steve Jobs inte vill skylta med sin hälsa för hela världen. Som jag tycker i alla andra kändissammanhang – låt människan vara, deras privatliv är just det. Privat.