Övrigt

Strömmande musik överallt och hela tiden med Apple Music

Apple presenterade igår sin nya musiktjänst Apple Music som är deras intåg i branschen för strömmande musik som idag domineras av Spotify. Apple vill dock gå ett steg längre genom att föreslå musik som du förmodligen gillar via Discover samt också låta fans och artister komma närmare varandra via Connect. De lanserar också Beats 1, en global radiokanal som ska sända dygnet runt.

https://www.youtube.com/watch?v=Y1zs0uHHoSw

Discover
Alla älskar att hitta ny musik och om du anger villa genres och band du gillar kommer Apple Music att förslå artister åt dig. Detta ska delvis ske genom att deras experter som älskar musik har koll på nya små och uppkommande artister. varje genre har sina egna team av experter. Ju mer du lyssnar ju bättre ska systemet också bli på att automatiskt föreslå musik åt dig.

apple_music_discover

Apple Music har över 30 miljoner låtar vilket är ganska exakt det Spotify också har tillgång till. Det är dock inte alla låtar som finns i iTunes Store då vissa artister fortfarande inte vill ge tillåtelse till att deras musik strömmas. Dock ska Taylor Swift finnas i Apple Music, men inte Beatles.

apple_music_radio

Radio
Apple har också tänkt på detta med radio och lanserar Beats 1 som ska sända globalt till över 100 länder 24 timmar om dygnet. Från studios i Los Angeles, New York och London ska olika DJ:s stå för musiken. Det ska också bli exklusiva intervjuer, gäster och det bästa av vad som händer i musikvärlden.

https://www.youtube.com/watch?v=BNUC6UQ_Qvg

Det kommer också finnas radiostationer baserade på musikstil och du kan enkelt skapa din egen radiostation som baseras på ett album, en sång eller artist som du väljer. Ju mer du spelar en sång ju mer finjusterad blir din radio.

Connect
I Connect kan artister ge fansen en närmare titt på deras arbete och på så sätt få en större skara följare. Här kan nya artister för första gången komma i kontakt med en publik. Materialet kan vara bilder från backstage, låttexter under arbete eller förhandsversioner av en kommande video.

apple_music_connect

Här kan du som användare kommentera och gilla vad en artist postat och dela via iMessage, Facebook och Twitter. Här hittar du också artistens profilsida, alla låtar och möjlighet att följa.

Pris och plattformar
När Apple Music lanseras i över 100 länder den 30 juni kommer alla få prova på tjänsten kostnadsfritt i tre månader. Därefter kostar det $9.99 per månad men det finns också ett familjeabonnemang för $14.99 per månad för upp till sex personer för de som har iCloud Familjedelning aktiverad.

apple_music_plattform

Väljer du att inte betala kan du dock fortfarande lyssna på radiostationen Beats 1 samt följa och se en artists feed på Connect. Vid lanseringen kommer Apple Music att fungera på iOS, watchOS, Mac och PC men också på Android senare i höst.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!