Övrigt

SuperDuper är nu redo för Lion

SuperDuper-Main

En av mina viktigaste appar har precis uppdaterats och är nu redo att användas med OS X Lion.

Jag använder två backuplösningar för mina datorer, dels använder jag mig av TimeMachine via en Time Capsule och dels använder jag SuperDuper.

TimeMachine använder jag för dess smidighet och för att det är så otroligt enkelt att återskapa enstaka filer. SuperDuper använder jag för att klona min hårddisk för att ha en backup att starta ifrån när olyckan är framme. Det tar ju en stund att återskapa en disk med TimeMachine.

SuperDuper är gratis om du vill klona din hårddisk men jag rekommenderar betalversionen som kostar 27,95 dollar. Med betalversionen kan du bland annat schemalägga och göra smarta backuper, det vill säga bara ta backup på ändringarna. Med gratis versionen raderas föregående backup innan en ny backup görs vilket naturligtvis tar mycket längre tid.

Jag har använt SuperDuper sedan jag köpte min första Mac 2006 och kan verkligen rekommendera det. Man kan aldrig ha för många backupper. Speciellt nu när det snart är dags att uppgradera till en ny version av OS X, se till att ha en fullständig backup innan du installerar Lion, man vet aldrig vad som kan hända.

Läs mer och ladda ner hos SuperDuper

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!