by • 4 augusti, 2009 • NyheterComments (4)485

Svenska ljudböcker i iTunes Store

Svenska ljudböcker

Utöver musik innehåller iTunes Store  även ljudböcker. Nu har den dessutom begåvats med ett stycke svenska sådana. Det är Malmö-företaget HörOpp! som släppt hela sin katalog innehållandes just nu 17 böcker.

Tyvärr går det inte att sortera på specifikt svenska, eller ens alla böcker från förlaget men via deras webbsida finns titlarna och sedan är det bara att söka via den ordinarie sökfunktionen i iTunes Store. Priserna är dessutom relativt sett låga.

 • Jonathan Stara

  Böckerna säljs via amerikanska Audible.com. Om man vill betala lite mindre så kan man gå in på Audible.com och göra köpen i dollar. Då köpen är genomförda skickas ljudboken in i ljudboksmappen i din Itunes.

  Prisexempel: Krönikor från Y-fronten av Peter Eriksson

  Itunes: 35 kr
  Audible.com: $ 3.09 ~22 kr

 • Audiosponge

  @Jonathan: Nu är boken du tar som exempel ett mycket dåligt exempel eftersom det är en bok som det är kampanj på just nu och som du t.o.m. får gratis som du tecknar upp dig på en prenumeration hos Audible.

  Låt mig ta ett anat exempel: Jag har själv köp samtliga de fyra böcker av Willy Josefsson som finns på iTunes, de kostade mig 62:- / styck. Köper man dem på Audible kostar de $10,46 vilket blir strax under 75:-.

 • Jonathan Stara

  @Audiosponge: Tittade bara upp det exemplet så du har säkert rätt i det du skriver.

  Vissa böcker är dyrare. Andra billigare. Lite som på de flesta affärer om man börjar jämföra, men jämföra det ska man.

 • kul att jag satt för några timmar sen och skrev i macworlds forum om detta…

  jag fråga om det fanns något sätt att söka på svenska titlar enbart… jag tycker 62 spänn är klart värt och köpa på itunes. och då kommer de direkt in i ipoden och det är great slipper man rippa in skivor om man vill köra den lagliga vägen och det tycker jag..