by • 26 november, 2014 • NyheterComments (1)518

Svenskarna lägger allt mer pengar på musik- och videoprenumerationer

Enligt en undersökning som Tele 2 låtit göra kommer svenskarna i år lägga 5 miljarder kronor på digitala musik- och videoprenumerationer till mobilen och surfplattan. Det är en markant ökning från förra året då siffran var 3 miljarder kronor.

– Vi tror på en ökad tillväxt inom det här området och det beror både på en omfördelning inom hushållens mediekonsumtion och en total utökning, säger Marie Nilsson, vd för analysföretaget Mediavision.

– Det finns utgifter i dag som många konsumenter valt bort, som till exempel tidningsprenumerationer och telefonabonnemang och det ökar utrymmet för digitala medieköp, tillägger hon.

Exempel på sådana tjänster är Netflix, Viaplay, HBO Nordic, Spotify, Readly med flera. Musik är den populäraste tjänsten följt av strömmad film och tv. De flesta sätter dock taket vid 100 kronor per månad vilket betyder är de då bara prenumererar på en tjänst.

Via: Metro

[related]Relaterade inlägg[/related]

  • adam

    Spotify känns för mig som en självklarhet då det används flera timmar varje dag, vad skulle man göra utan det. Har det just nu gratis via Telia vilket ju såklart är en härlig bonus.
    Sen är Netflix riktigt bra när det inte finns något vettigt på tv trotts att man har alldeles för många kanaler.