by • 26 augusti, 2014 • NyheterComments (9)1197

SVT Play finns nu i Apple TV

Äntligen finns SVT Play att tillgå i Apple TV. Om det inte redan dykt upp på din enhet är det bara att starta om den, så länge du har den senaste uppdateringen.

”Vi arbetar hela tiden med att göra våra program och tjänster lättillgängliga för publiken. Att vi nu finns på Apple TV är ytterligare ett steg i vår strävan att erbjuda vårt utbud när, var och hur publiken vill.” – Lena Glaser – programdirektör för interaktivt utbud och plattformar på SVT.

Enligt SVT finns det än så länge inga planer på att släppa Barnkanalen Play, SVT Flow och Öppet arkiv till Apple TV. Inte heller liveuppspelning av SVT 1 och 2 finns i denna version tillgängligt.

I samma veva fick vårt grannland sin public service-kanal NRK till Apple TV och amerikanerna fick Showtime.

I Sverige finns TV4 Play finns sedan tidigare.

Källa: SVT

 • Dan

  Jag blir mer och mer sugen att köpa en Apple TV, men jag vägrar att köpa en modell som är 902 dagar gammal när det kan komma en ny vilken (tis)dag som helst…

 • TianZhu

  Lär inte släppas en tisdag men likväl presenteras på en tisdag :)

 • Dan

  Jag hoppas verkligen att Apple Store går ner under presentationen och att man kan beställa den direkt efter presentationen… :)

 • TianZhu

  Ja i år får vi nog inte se en ny tyvärr.

 • Äntligen!!!!!! Bra jobbat, SVT!
  Appen är faktiskt hyfsat snabb och man kände igen sig direkt. Det enda som dom skulle kunna få lägga till vore att appen kände av vart man lämnade ett program och fortsätter uppspelningen där nästa gång man startar det.

 • Dan

  Jag har svårt att tänka mig att dom inte släpper en ny i år, fast det har jag iofs tyckt i ett år redan. :) Vad jag förstår så kommer iOS att få sig en rejäl uppgradering utseendemässigt för den, det borde hänga ihop med uppdaterad hårdvara, även om det kanske inte innebär någon jättestor förbättring (kan tänka mig att dom trycker in en mindre uppdatering ihop med eventet för nya iPads till exempel).

 • TianZhu

  Nu vet jag inte vad du anser är en ”rejäl” uppgradering, men ja Apple TV kommer att få nya ”plattare” ikoner i färgglada färger. Det är vad alla betor tyder på och visar, ingen annan större förändring i gränssnittet förutom att de plattar till det = små förändringar i det stora hela då Apple TV skulle behövas göras om från grunden.
  Finns dock ingen anledning att uppdatera Apple TV med en nyare processor eller dylikt utan att slänga in mer minne osv, för den funkar strålande idag till det den är till för, så länge de inte ska börja med 3D och 4K så kanske det kan behövas = ej troligt.

 • Adam S

  Appen känner redan idag av vart man lämnade ett program. Nästa gång du startar samma program får du en fråga om du vill fortsätta uppspelningen eller starta från början. Samma som Netflix-appen på Apple TV.

 • Dan

  Jaha, jag fick för mig att det var större förbättringar i iOS. Kan man inte förbättra något annat kan man alltid göra den mindre och strömsnålare, även om den redan är ganska bra på det… :)