by • 22 oktober, 2010 • NyheterComments (7)286

Tänk på backupen när du uppgraderar till iLife ’11

Time Machine

Man skall alltid ha backup men extra viktigt är det när du uppgraderar något i och på datorn. Senaste exemplet är iLife ’11 och framförallt då iPhoto som uppgraderar hela ditt fotobibliotek. Nu visar det sig att det skapar problem för vissa användare där det helt enkelt inte går att komma förbi första rutan.

Det finns ingen mening att vänta med uppgraderingen för antagligen kommer det att fungera för dig och om det inte gör det kan du alltid backa hela biblioteket från din Time Machine-backup, eller hur?

Tack till Per Östling.

 • ksk

  Hej

  Om jag inte är helt är helt ute och cyklar tar iMovie fortfarande bort varannan linje i filmen vid import och kör endast i 32bit. En film inspelad i HD blir inte HD vid importen till iMovie11, hälften av linjerna går bort.

  Är det någon som vet hur iMovie för iPhone 4 fungerar. Tar den också bort varannan linje i filmen? iPhone 4 spelar ju dock in film i HD (ja ja 720p).

  Om jag ska redigera fil i HD (från kompaktkamera, systemkamera eller iPhone) måste jag då införskaffa Final Cut Pro eller FC Express om jag ska hålla mig till Apple-sidan. Har inte fått någon helt förklaring om FCE klarar full HD.

  Betydligt billigare blir det om jag väljer Adobe (ja just det Job’s fiende just nu) och deras paket Photoshop Elements 9 och Premier Elements 9 för mindre än hala priset för FCE.

  PE9 klarar av att importera HD-film från kompakt- och systemkameror.
  Tror jag lutar åt det hållet trots Job’s aversioner mot Adobe.

 • planB

  Räknar du full HD eller? Jag kör 720p och har inte märkt någon kvalitetsförsämring vid arbete med iMovie jämfört med MP4/264-filerna direkt på kamerans minneskort.

 • Peter Esse

  Det är möjligt jag gör bort mig nu men är inte det en inställningsfråga?

  http://dl.dropbox.com/u/370904/Sk%C3%A4rmavbild%202010-10-23%20kl.%2011.25.57.png

 • Som jag skrev i ett annat kommentarsfält:

  Som jag förstår det – när råmaterialet är AVCHD konverteras det till Apple Intermediate Codec enligt följande: ”Other HD video (such as AVCHD) is converted to Apple Intermediate Codec (AIC) at 30p (30 frames per second, progressive) for NTSC or 25p for PAL.”
  Det leder mig att tro att det bara är DV-material som blir single field. Å andra sidan kan jag ha fel.

  Men se då även de nyare posterna på: http://discussions.info.apple.com/thread.jspa?messageID=12463292

  Tjo.

 • CJE

  Fattar inte nyheten… (inte orkat läsa länkarna).

 • Peter Esse

  Ok.

 • Per Östling

  Ja… jag drabbades ju av denna bugg. Självklart har jag haft back-up så jag har klarat mig lindrigt. Efter att ha testat i princip alla förslag på lösningar som finns där ute hittade jag ett som funkar, NÄSTAN. Nu startar iPhoto och alla bilder (vad jag kan se) är fortfarande kvar, många stackare verkar förlorat mycket av sina bilder, (det har jag också drabbats av i mina tester och försök, men back-upen har räddat mig.)

  Stänger man av iPhoto vid fel tillfälle efter att uppdateringen av biblioteket är klar, men den grå bilden men snurran som aldrig försvinner visas så har mitt bibliotek minskat från 39 GB till ca 3 GB i storlek. Snacka om allvarlig bugg.

  Jag skrev att problemet löst sig… nästan. Jag kan fortfarande inte öppna någon av mina böcker jag gjort tidigare. De sätter igång och uppdateras men blir aldrig någonsin klara. iPhoto 11 verkar ha mängder med problem och jag kan inte rekommendera någon att uppgradera utan att ta back-up och dessutom räkna med att programmet faktiskt inte funkar utan en massa trixande med filer hit och dit.

  Apple får duktig bakläxa här.

  Detta var det som funkade för mig tillslut.

  ”I went to my iPhoto_Library file, right clicked ”Show Package Contents” Deleted ”InterruptedUpdate, ThemeCache, ProjectDBVersion.plist, Projects.db, Projects.db-journal” Restarted iPhoto did the upgrade, Closed and reopened and BAM! works like a charm… Hope this works for everyone else! Small note i was in Safe Mode when i did this.”