by • 17 november, 2015 • NyheterComments (1)502

Teknikveckan #7 Den om framtidens kläder, kanske världens sämsta integritetslösning och systemadministratörers våta dröm

I veckans avsnitt tar Erik Bille och Peter Esse sig an en härlig blandning av tekniknyheter, diskuterar parkeringsregler och nördiga loppmarknader, framtiden inom brandbekämpning och nya iPad Pro.

Kanske världens sämsta integritetslösning

Hitta mina vännner i iOS

IMAX-bio i Sverige

Easy yets nya uniformer

Skyltning av laddplatser för elbilar

Dubais brandkår ska släcka bränder med jetpacks

Esses plugin-hybrid stödjer inte förlängningssladdar

  • Christer Karp

    Hej Peter och Erik!
    Jag har funderat på det här med parkeringsplatser för speciella typer av fordon. Jag kan inte komma ihåg om det var någon av er som hade samma idé i en tidigare pod, eller om jag kan ha kommit upp med den här idén på egen hand, vilket i så fall skulle vara i överkant med min egen intelligens, men hur som helst så borde man ju placera parkeringsplatser för, t ex laddningsbara bilar, längst bort på parkeringsplatsen. På så sätt skulle ingen annan som inte har en laddningsbar bil ”tjuvparkera” på den rutan. Det samma gäller s k ”familjeparkeringar”. Placera dem längst bort och barnen blir av med lite spring i benen på vägen till butiken och har sprungit av sig INNAN de kommer in. Det trycker jag vore en självklarhet. Naturligtvis blir det ju fel om man använder samma koncept till handikapparkeringar, men för dessa finns det ju regler för, vilket resulterar i att man blir bötfäld om man står på en sådan utan giltigt handikapptillstånd. Tack för en mycket trevlig pod. Ni gör ett mycket bra jobb!