by • 13 juli, 2010 • NyheterComments (13)279

Tele2 kommer att sälja iPhone 4

Tele2 gick precis ut och berättade att man kommer att sälja iPhone 4. Mycket mer än så är inte känt men via tele2.se/iphone kan anmäla ditt intresse för mer information.

Det betyder att alla de stora svenska operatörerna kommer att sälja telefonen. Därför är jag ännu mer övertygad om att de även kommer att säljas helt operatörsobundna av Apple Store på nätet samt förhoppningsvis de svenska Apple-återförsäljarna.

Tack till CJE.

 • Kul att det börjar dyka upp mer och mer information om iPhone 4. Frågan är om det blir en lika stor succé som föregångarna blivit? Nu när dussintals Android-mobiler finns som (nästan lika bra) alternativ är ju konkurrensen bra mycket större än tidigare för Apple.

 • Peter Esse

  @Edvinsson: Ser vi till de länder där den är släppt kommer iPhone 4 bli den största succén av dem alla.

 • kaabr

  Länken är ”trasig” rätt länk är: http://www.tele2.se/mobilabonnemang/iphone.html

 • dw

  Om det blir så att iPhone 4 säljs obunden på Apple.se, kommer dom börja säljas där samtidigt som operatörerna gör det måntro? Eller blir det förns långt efteråt?

 • CJE

  Tillägg till att alla svenska stora operatörer nu säljer Iphone: Ett intressant mönster är att Apple Store Frankrike (har ej kollat själv) och England (har kollat) säljer ej op-låsta Iphone 4. Bägge länder har haft flera operatörer som tidigare sålt op-låsta Iphones. Apple Store Sverige lär haka på den trenden.

 • Mattias E

  Det är ett beslut från Apple om svenska AS och APR ska sälja olåsta telefoner.

  Allt beror ju på vad för kontrakt de skriver med operatörerna, men visst kan man hoppas att de även säljs olåsta, speciellt om man idag redan har bindningstid kvar på sin telefon

 • CJE

  Mattias E: den som har bidningstid kvar för sin Iphone 3G eller 3GS och är sugen på Iphone 4 kan förmodligen få till en hyfsad deal med sin operatör. Bara att snacka med operatörens kundtjänst…

 • Mattias E

  CJE: Kollade på amerikanska applestore och där sälj telefonen bunden till AT&T i två år. Går inte att köpa obunden och upplåst. Så med andra ord finns det inget mönster i apples filosofi med om luren kommer att säljas olåst eller låst.

  ”Can I buy an iPhone without an AT&T contract?
  No. iPhone requires a two-year AT&T wireless service contract.”

  Sen finns det ingen operatör idag som förlänger ett befintligt abb om man har mer än 6 månader kvar, oftast krävs det 3 månader kvar för att få teckna nytt avtal.Om man inte är beredd att köpa ut sig från bindningstiden, men vad har man då tjänat?

  För att citera telia:

  ”Har du ingen, eller upp till 3 månaders bindningstid kvar kan du beställa iPhone 3GS och behålla ditt befintliga mobilabonnemang eller byta till ett annat. Du förlänger då ditt avtal med gällande bindningstid för det abonnemang du väljer.
  Om ditt mobilabonnemang inte finns i listan nedan så säljs det inte längre, du måste då byta till ett annat abonnemang när du beställer iPhone 3GS.
  Vill du köpa telefonen utan att förlänga ditt abonnemang eller köpa den med ett abonnemang utan bindningstid kan du göra det i butikerna.”

  Alternativet är att köpa telefonen kontant med kontantkort och flytta över sitt befintliga simkort.

 • CJE

  Mattias: Apple sa när iPhone 4 lanserades att de som har AT&T och upp till 6 månaders bindningstid kvar på en gammal iPhone får köpa iPhone 4 med 2 års bindningstid nu i sommar. Hemma i Sverige går det säkert också att göra nåt liknande även om det kanske inte blir exakt lika förmånligt. Bara att snacka med sin operatör.

  Du kan köpa iPhone 4 kontant (obunden + olåst) i Frankrike och England redan idag. Det bör kunna bli så även i Sverige eftersom Sverige också är ett land med många iPhone-operatörer.

 • JOhn Eriksson

  Börjar märkas! Med ios 4.01 står det inte Sweden 3G längre, det står tele2 uppe i rutan!

 • Sofia

  Kommer Telia att sälja iphoner 4 med abonemang?

 • Sofia

  Snälla SVARA!!!!!!!!

 • Ariana tele2

  Sofia @
  Alla telefoner jag har köpt från tele2 har inte varit låsta eller bundna !!
  Så jag tror inte att det kommer att vara låst men chansen är 50-50