by • 20 februari, 2009 • NyheterComments (18)304

Telenor börjar sälja iPhone 3G

Telenor iPhone

Via ett pressmeddelande, som om möjligt är ännu kortare än det Telia skickade ut när det begav sig, meddelar nu Telenor att man kommer att börja sälja iPhone 3G i Sverige, Norge och Danmark inom de närmsta månaderna.

Telenor blir alltså en officiell återförsäljare till skillnad mot till exempel Ventelo som gråimporterar.

Först ut att uppmärksamma detta var Macpro. Man kan redan nu anmäla sig för mer information hos Telenor.se.

Telia har fram tills nu varit den enda officiella iPhone-leverantören så vi kontaktade dem.

Irene Krohn på Telias presstjänst började med att förtydliga att Telia inte haft någon ensamrätt och tillägger:

– Vi ser att det gynner hela branschen att det finns ett stort antal telefoner och att det gynnar mobiladatatjänster som helhet. Men vi känner oss trygga med våra attraktiva erbjudanden.

Kommer ni att låta fler sälja iPhone på grund av det här?

– Vi har inga nyheter på det här i dagsläget, det får vi återkomma till i så fall.

Till Mobil.se svarar Telenors representant på frågan hur de kommer skilja sig från Telia följande: 

– Det jag kan säga är att vi kommer att ha ett attraktivt erbjudande.

I övrigt var det Inga kommentarer som gällde.

Andra om nyheten: omiPhone, iFunMacWorld, MobilfeberIT24, Resume, Sydsvenskan, DI samt Dn.se

 • Pierre

  Skönt med konkurrens. Priser pressas!

 • Pontus

  Äntligen slipper vi Telia monopol på iPhone. Nu kan det tom. bli humana priser.

 • Joakim

  Det har väl gått alldeles utmärkt att importera olåsta iPhone från andra länder, så sluta med detta j-vla fjortisgnäll om Telia-monopol! Antar att du inte ens var född då Telia hette Televerket och verkligen hade monopol. Gapar du lika mycket när Tre har ”monopol” på vissa mobiler? Vadå humana priser? iPhone är ju inte dyrare än andra avancerade smartphone och Telenor är inte direkt kända för sina otroliga lågpris-abonnemang. Så vad tror ni egentligen skall hända? Föreslår att ni växer upp och skaffar er ett jobb, samt lär er inse att det inte är en mänsklig rättighet att ha råd med allt man vill!

 • Pierre

  Joakim, vem tror du att du är egentligen? ”Inte en mänsklig rättighet att ha råd med allt man vill!” Det stämmer bra, men, kan man inte få tro på konkurrens? Tycker att du ska tagga ner lite och låta Telenor och Telia slåss om kunder, för tro mig, det kommer de att göra.

 • Hey, Joakim, här på iLove diskuterar vi en en trevlig ton :)

 • Dr Brorson

  Peter har helt rätt. Tonen skall ha ett anslag av trevlighet.

 • Challe

  Håller helt klart med Peter där.
  Blir mycket treviligare om vi inte snäser och ger elaka svar tillbaka, och visst har du rätt i en punkt Joakim. Telenor är inte kända för några direkta låga priser, men dom kan ju möjligtvis bli billigare än vad Telia är inom iPhone.
  Återstår att se hur kampen blir av försäljningen av iPhone’s.

 • Peter

  Ja jag tycker det verkar göttigt att nu även telenor kan sälja iPhone och att förhoppningsvis blir det ett litet priskrig emellan dem två så att priserna kan sjunka en aning.
  Har det inte kommit ut någon information om vad det kan tänkas kosta hos Telenor?

 • Haha det är bra Brorson :)

 • Joakim Durehed

  Att hålla en trevlig ton är sunt förnuft. Men jag håller med Joakim i sak. Telia har inte haft några särdeles höga priser på iPhone. Beroende på skatter och dylikt ligger de inte mycket högre än i andra länder.

  Det är en sak att inte gilla Telia för anledning x, men en annan sak att hävda att priset är högt. När Telenor släpper sina priser får vi se om Telia är dyra.

  Jag har påtalat det felaktiga i att iPhone skulle vara en dyr smartphone på omiPhone.se vid flera tillfällen. Det är den inte, oavsett Telia eller Telenor eller vilken operatör det än är.

  Och frågan om monopol är också sned. Vi har inte längre ett televerk i Sverige. Apple valde ut Telia som leverantör av iPhone. Är det monopol ja, då borde alla hojta likadant om patent, att vissa andra mobiltelefoner bara finns hos vissa operatörer och så vidare.

  Men visst, konkurrens är bra. Det ger potentiell valmöjlighet och kanske bättre priser. Men den stora frågan är väl ändå om vi verkligen bör tillåta operatörer att låsa oss till dem? Det är varken konkurrensmässigt eller trevligt för kunden.

 • Pontus

  Telia har monopol på iPhone. Nu är det ju Apple som valt att det ska vara så, iaf fram tills nu. Detta är ju Apples val inte Telias. I och med detta så har Telia kunnat prissätta hur de velat. Efter som hypen varit så stor omkring iPhone så har det blivit uppmärksammat och inte när Tre har monopol på en kass SonyEricsson modell. Jag kan hålla med att det inte är svin dyrt men det är inte direkt billigt heller. Pris konkurrens hoppas jag det blir iaf. För övrigt så har jag ett jobb och var med på Televerket tiden.

 • Att iPhone är dyr är ju en myt som startade när första versionen kom till USA och folk började räkna på vad den skulle kosta med allt. En sund grej att räkna iofs, folk ser ofta inte den totala kostnaden, problemet var ju här att det kostar väldigt mycket mer att använda en mobiltelefon i USA jämfört med Sverige och dessutom är det en högre lönenivå.

  Jag håller med dig Durehed när du säger att vi nog inte bör tillåta operatörer att låsa telefoner till dem, jag tycker egentligen att bindningstid är en annan sak som borde lagstiftas bort.

 • Johan

  Har det någonsin hänt att någon operatör sänkt månadskostnaden på sina abonnemang? För Telia kommer väl knappast göra något sådant..

 • Challe

  Det återstår att se, men tror nästan som du där Johan. Telia kommer troligtvis hålla kvar vid sina nuvarande olika abonnemang, men finns ju alltid möjlighet för att göra något nytt sorts abonnemang. Men det är ju bara spekulationer än så länge.

 • Det finns en anledning till att Telia har höga priser och det är att kvalitet kostar. Telia erbjuder landets överlägset bästa täckning inom både 2G och 3G. Jag kan själv bara jämföra mellan Telia, Tele2, Tre och Telenor och Telia är överlägsna både inne i städerna och ute i bushen där jag bor.

  Telias nät är väldigt sällan nere och även om man kan tycka vad man vill om deras kundtjänst, attityd i största allmänhet, osv, så levererar de kvalitet. Det finns inbyggt i företagets DNA, om man så vill, där de fortfarande underhåller och sköter om sina nät som om de hade monopol.

 • Dessutom måste de ju bekosta alla papper som skickas ut så fort man är i kontakt med dem :) Skämtåsido, jag tycker kundtjänsten är jättehjälpsam de gånger jag haft i kontakt med dem, i klass med Europolitan när det begav sig.

  Fast någon täckning i Stengölsmåla, som enligt min far, är världens mittpunkt, nej det finns det inte :)

 • Härligt ! Ogillar monopol. Hoppas att Iphone lärt sig en läxa.

 • Jag vet inte, men jag tycker inte att man kan klassa iphone som en smartphone, tyvärr. Den är för låst för detta.

  Om man ser till vad man får så är den dyr. (gränssnittet är inte värt 3000kr extra)
  En Touch HD kostar 1500kr mera och där har du allt som idag är standard från början. Dock får man stå ut med Windows Mobile. =/ En Touch HD mycket smärtfritt att synca med en mac. Gör det dagligen.

  Om det som MW skriver om att de önskar kommer i uppdateringen till version 3.0 av mjukvaran. Då kommer jag lägga ner min Touch HD i kartongen och plocka upp iphonen ur dennes kartong, som nu ligger i skrivbordslådan. För då har iphonen det som jag hela tiden saknat.