by • 28 juni, 2010 • NyheterComments (28)340

Telenor först ut med iPhone 4-erbjudande

telenor

Med tanke på försäljningsframgångarna för iPhone 4 är det fortfarande oklart exakt när vi kan tänkas få se skönheten i svenska butiker. Men redan nu erbjuder Telenor möjligheten att förhandsboka ett exemplar.

Prisbilden för en iPhone 4 16GB är 699 SEK / månaden, med en bindningstid på två år. I detta ingår fast pris på samtal, mms och datatrafik (6mbit).

 • John Eriksson

  Jag tänker inte skaffa nån iPhone 4 innan antennerna har fått lite plast på sig.

 • Tobias

  @john en bumper då?

 • Jessica Hanmeier

  Med tanke på att varenda jäkel kommer att ha en sån här är en bumper fullständigt oundviklig, antennproblem eller ej. Dockan lär ska t.o.m. vara anpassad för att man har en sån på. Bara att hoppas att inte tredjepartarna är puckade och feldimensionerar sina, för Apples är inte jättesnygga…

 • Alex

  700 kr per månad i 24 månaden borde knappast ens få kallas för erbjudande.. Skambud möjligtvis! :p

 • robinholmberg

  Brukar inte tjura över olika abonnemangsformer och erbjudanden, men denna gången hoppas jag att det inte är det slutliga budet. Får se vad Telia kontrar med. Önskar dock att Apple säljer den olåst den här gången, känns som att det är dags nu.

 • Jonathan Knorn

  Första erbjudandet brukar väl alltid se ut typ såhär? Om jag inte minns helt fel hade Telia förra året nått liknande med 399/mån vid förbokning. Och först på release-dagen släppte de de humana priserna..

 • Albin Gustafsson

  Jag tror dock aldrig att vi kommer i närheten av priserna i USA, $599/$699. I dagens kurs blir det 4643 SEK för 16GB och 5418SEK för 32GB.

 • Albin Gustafsson

  Om vi pratar operatörsfria enheter dvs.

 • Krian

  var väl inget skambud? du får ringa, smsa och mmsa hur mycket du vill (vanligtvis kostar det 599) plus att du har obegränsad surf + 100 kr för mobilen. men visst hör av dig till tele2 så kan du säkert få en importerad och jailbreakad.

 • Antonsilver

  @albin; sedan finns det moms och grejer.
  700 kr är ok så länge, ringa, smsa, surfa är inräknat. Vi får se vad telia kontrar med, tyvärr brukar de inte vara billigare.

 • Alex

  @Krian: 699 kr x 24 mån = 16 776 kr
  Om jag köper en i UK betalar jag ca 5700 kr för en olåst. Om jag drar av det från 16 776 kr får jag 11 076 kr kvar att ringa för, vilket räcker långt hos Tele2 iaf. :)

 • krian

  @Alex: 599 kr x 24 = 14 376, 100 kr x 24 = 2400 så har du helt plötsligt köpt mobilen för 2400 kr istället för 5700 kr :P sen så är det ju också fri surf som jag själv använder idag på min iphone 3g från telenor. fungerar klockrent som mobilt bredband. bara där sparar jag 199 kr istället för att binda upp mig på ännu ett abbonemang. telenors fastpris om jag inte minns fel så får man ringa för 6000 kr per månad. nu menar jag inte att detta passar för alla såklart. men jag ringer så pass mycket att jag inte vill behöva bry mig om vad räkninger kommer landa på. så detta är klockrent

 • CJE

  Alex: 499 GBP in SEK blir drygt 5800 SEK enligt Google för Iphone 4 med 16 GB minne. Släng på 17,5% engelsk moms (stämmer det?) eller 25% svensk moms. Med svenska momsen blir priset 7 300 kronor. Släng på lite mer än 1 000 kronor för 32 GB-modellen – alltså närmare 8 500 kronor.

  Pris per månad i 24 månad (inkl moms) för de olika modellerna, om man betalar 0-1 kronor i butik:
  i4 16 GB: 300 kr
  i4 32 GB: 350 kr

  Sedan slänger operatören på sina avgifter.

  Apple får sina pengar. Sedan handlar det om hur mycket operatören vill fjäska för kunderna…

 • CJE

  Alltså: telenors erbjudande är… 300 kr/månad för Iphonen och sedan 400 kr/månad för själva abonnemanget.

 • Alex

  @CJE: 499£ är inklusive all moms i England och svensk moms eller tull tillkommer inte eftersom det är inom eu. Är möjligt att punden gått upp något sen förra veckan men det är inte draget mer än ca 5700 kr från mitt kreditkort iaf.. Japp jag var snabb med att beställa! ;)

 • CJE

  Tips: Det man kan tänka på när man köper Iphone 4 är att den har stöd för HSUPA 5,76 Mbps. De svenska operatörerna har olika stöd för upload-hastigheter. Hur det kommer att förändras inom närmaste 24 månaderna kan ju ingen vanlig konsument veta. Därmed inte säkert att operatören med bäst nät i juli 2010 är den bästa operatören jan 2011-juni 2012… Men det kan vara värt att kolla vilka upload-hastigheter (HSUPA) de olika operatörerna erbjuder där Iphonen är tänkt att användas oftast.

  Om nu en bra uploadhastighet är viktig.

  Sedan ska man tänka på att 5,76 Mbps UPP är en lika teoretisk siffra som 7,2 Mbps NER. Operatörerna har en gemensam överenskommelse att marknadsföra 7,2 Mbps ner som ”6 Mbps”. Får man 50% av den teoretiska hastigheten för Turbo-3G ska man vara nöjd! Dvs 2 Mbps för 3,6 Mbps, 3,5-4,0 Mbps för 7,2 Mbps osv… Vad jag vet finns det ingen branschöverenskommelse för marknadsföring av upload-hastigheter.

 • CJE

  Alex: sorry… såg det nu på UKstore..

  svenska priset då?

  UK-priset är drygt 5800 kr ink 17,5% moms. Alltså 4900-5000 kr exkl moms. Säg 5 000 kr. Då blir det alltså 6 200-6 300 kr inkl 25% moms.

  Då har du sparat åtminstone 500-600 kronor då ;)

 • Fredrik Krohnman

  Skambud och skambud. Vad har ni för operatörer egentligen? :)

  Prisjämförelsen mot USA ger oss bara besvikelsen över att vi får betala mer för våra prylar (generellt). Mer relevant är att titta på vad vi får betala bland svenska operatörer.

  Jag har fast pris (tele & data) hos Telia idag. För detta får man hosta upp med 799:- / mån (utan telefon). Telenors bud är alltså en hundring lägre, inklusive telefon.

  Man kan tycka att det är ovärt och dyrt (det är det), men något skambud har jag svårt att se att det rör sig om.

 • CJE

  edit för 2010-06-29 00:20

  Pris per månad i 24 månad (inkl moms) för de olika modellerna, om man betalar 0-1 kronor i butik:
  i4 16 GB: 260 kr
  i4 32 GB: 300 kr

  Ja, då kommer Telenor få ut ca 440 kr av kunden för 699 kr/mån-dealen…

 • CJE

  Jag ser en parallell mellan Telias ockerpriser och deras vinstmarginal som högst i branschen…

 • Tobias

  Även om abbonemangen och priser ser bra ut utomlands, tänk på att i usa och andra länder får man betala för att ta emot samtal också.

  Jag undrar hur Tre kommer lägga upp det här. Jag skulle aldrig välja Telia eller Telenor.

 • CJE

  Tobias: Tele2 kommer erbjuda microSIM-kort ”inom kort” så det är ju bara att köpa Iphone i England och peta in valfi svensk operatörs microSIM-kort… :) Eller så väljer du Tre som du kanske gillar bäst.

 • Simon

  Att tänka, ”aja, antennproblemen löses med en bumber” är idiotiskt. Då kan man verkligen börja snacka om att folk slavar under Jobs.
  Jag har alltid gillat Apple men allt de gjort är inte bara blommor och bin.

 • Jessica Hanmeier

  Måste säga att det är stor humor att Nokia gör sig lustiga över iPhone, med tanke på att det var de som gjorde N-Gage…

 • Gustaf Berlin

  @CJE & Jessica: Kul att se er igen!!!!!!

 • Zyril X

  @Fredrik Krohnman

  Hur kan du tvingas betala 799 för fast telefoni och data hos telia? Det blir ju 599:- + 69:- /mån privat = 668:-/mån tot.

  Företagsabg, blir 549:-/mån exkl.moms.
  Samtliga ovanstående priser är ju utan telefon.
  Du verkar inte direkt uppdaterad.

 • John Eriksson

  jag har i princip flatrate hos tele2 för 250 spänn månaden. inte en chans att jag byter bort det abonnemanget. det blir till att köpa telefon. Dessutom är det en trygghet att kunna stoppa i andra kort om något händer.

  (tak på 1GB data/månad, men det kommer jag aldrig upp i, förutom en gång när jag upptäckte SVT Play och satt och kolla på tuben varje dag till å från jobbet :). tak på 3000 sms/månad, men jag kommer inte ens i närheten. 69 öre / samtal oavsett mottagare är inräknat i de 250 kronorna för ca 60 samtal i månaden.)

 • CJE

  Jag har liknande som jonte :) smsar dock lite mer men är alltid under 3000 SMS/månad. Har dock äkta fri surf istället för 1 GB/månad. Kommer dock över 250 kronor per månad men inte så sjukt mkt mer. Kommer alltid betydligt billigare undan än vad det hade kostat med ”Fastpris med datapaket”. Inte en jävla chans i världen att jag byter bort det abonnemanget mot nåt annat oavsett om det är en mobil med iOS, MeeGo eller Symbian (eller Android eller….).