by • 17 september, 2010 • NyheterComments (8)193

Tillverkare av Touch-skärmar gör sig redo för iPad 2

ipad_side

DIGITIMES rapporterar att tillverkarleden gör sig redo att förse Apple med komponenter så som touchpaneler och förstärkt glas för nästa generations iPad.

  Component suppliers including touch panel and reinforced glass suppliers for Apple’s iPad are completing validation with Apple for the second-generation 9.7-inch iPad, according to Taiwan-based component suppliers.

  Apple is expected to launch the second-generation iPad in the first-quarter of 2011, the suppliers noted.

  Component suppliers of iPad are expected to start shipments for the second-generation iPad at the beginning of 2011, the suppliers added.

Första generationens iPad presenterades 27 januari 2010 och försäljningen startade 3 april för Wi-Fi samt 30 april för Wi-Fi + 3G. Så om det följer förra årets schema så får vi kanske se en iPad med Facetime i slutet på första kvartalet 2011.

Känns lite konstigt att presentera rykten om efterföljaren till en produkt som fortfarande inte lanserats i Sverige och om den inte kommer för än i November kan den som tycker att Facetime är viktigt kanske ha anledning att vänta med inköpet.

 • Henrik Almén

  Känns som det är mest Retina Display jag väntar på. Det lär bli ett rejält lyft på en produkt som handlar om 100% display.

 • Alex

  Vilken upplösning blir det då på iPad med pixeltätheten från iPhone 4? :)

 • planB

  Risken är att prestandan skulle dras ned med så hög upplösning som retina display på en ipad

 • Daniel J

  Alex: Skulle tro att det blir någonstans i trakterna av en 30″ Cinema-skärm, så jag är tveksam till att det kommer att hända, tyvärr. Men Apple kommer kanske att boosta upplösningen något och kalla den för Retina Display med argumentet att man inte håller en iPad lika nära ögonen som en iPhone och att man på så vis upplever samma pixeltäthet som på iPhone 4. Vem vet :)

 • Farte

  Suuuck! jag som får min iPad 3G + Wi-Fi 32 GB på måndag :( Kanske man skulle ha väntat istället =/

 • Fredrik Krohnman

  Farte,

  Inget att sucka över – du kommer bli toknöjd.

  Det handlar bara om rykten. Vi lär se facetime i nästa revision, men får jag gissa kommer den i april – ett år efter att den lanserats. Jag skulle tro att nästa padmodell presenteras i januari-februari, säljs i april.

  Nästa iPhone presenteras under sommaren, och säljs till juli-augusti. Jag har svårt att se att apple skulle göra något annat än att hålla visst mellanrum mellan dessa två hajpade produkter.

  Anledningen till att iPad inte lanserats tidigare är ju helt enkelt att man inte hunnit leverera.

 • Farte

  Fredrik:

  Aaaah du har nog rätt, kommer förmodligen bli sjukt nöjd=) Sen kom jag på att även om ”iPad 2” visas upp i jan-feb och skeppas ut i slutet på april så lär dom gå som vanligt, och att man tidigast får sig en i juni ;) Såååå länge orkar jag inte lida ;)

 • CJE

  Jag har ännu inte sett en Ipad IRL… :)