by • 18 augusti, 2009 • NyheterComments (5)303

TomTom till iPhone är här

TommTom

Det har visserligen kommit en hel del GPS-program under tiden som TomTom lovat runt sin stora release men nu är den här. Företaget fick stor uppmärksamhet när de presenterade sin mjukvara med tillhörande bilhållare på iPhone 3.0-eventet.

För Norden-kartor får du betala 659 kronor (App Store) och för hela västra Europa 949 kronor (App Store) (Per Gessles låt med samma namn kostar dock bara 9 kronor). Hur du skall få tag på hållaren som visst skall innehålla en massa trevligheter så som en inbyggd GPS-antenn återstår dock att ta reda på.

Svenska MacWorld lade vantarna på mjukvaran snabbare än du kan säga ”Ta höger i nästa korsning” och har redan lagt ut en recension.

Tyvärr kan ingen iPhone i världen se till att programmet inte är så fult som precis vilket annat GPS-program som helst.

 • Det verkar sjukt dumt att man inte kan skriva i koordinater som destination.
  Alla ställen man vill resa till har inte gatunamn. Dessutom är jag lite sugen på att gå på geocaching. det kanske går att skriva in koordinater i det inbyggda kart/navigerings programmet eller köpa billiga i app store (Min iphone har inte kommit ännu så jag vet inte). men det känns ändå ofärdigt som program om det saknar sådan stora brister så att man måste komplettera med flera gps program.

 • Daniel.H

  @David: Det går att skriva in koordinater i maps på iPhonen.

  Händigt när man vill kolla på Area 51 ;)

 • @Daniel.H: tack. misstänkte det. apple brukar göra saker på riktigt och hellre släppa saker sent än halvfärdigt. (med undantaget iphone innan OS3 )

 • toastmaster

  Ni pratar om nackdelen att ha navigering i mobilen är att om det t.ex. ringer när man navigerar avbryts den. Det är ju för att Apple envisas med att inte ha ”multitasking” i iPhone.

  Min Nokia 6210 Navigator klara att navigera samtidigt som man har ett samtal igång. Och webbläsare m.m. samtidigt.

  Fördelen med navigering i mobilen är ju att den är med även när man går eller cyklar. Så är det ju bara en pryl att hålla reda på och ladda.

  När Apple fixar multitasking ska jag köpa en iPhone!

 • Magnus

  Hej!
  Jag förstår inte detta med att iPhonen inte har multitasking! Om jag navigerar med Navigon och någon ringer stängs Navigon av, men om jag efter jag svarat startar Navgon igen kan man ju navigera som vanligt SAMTIDIGT som man pratar i telefon! Det är väl multitasking? Man kan ju i Navigon ställa in ”iPod styrning” så varför skulle man inte kunna ställa in ”Telefon styrning”?

  När man har ett pågående samtal samtidgt som man navigerar syns ju i toppfältet info typ ”Tryck för att återgå till samtal”.

  Är inte det multitasking?