Övrigt

Tre nya iCade-kontroller till iPhone och iPad

icade_mobile_2

Företaget Ion Audio presenterade för ett par dagar sedan under CES-mässan tre nya kontroller till iOS-enheter, och de tre särskiljer sig från varandra både funktionellt och designmässigt. En nackdel, som verkar gälla överlag för handkontroller till iOS, är att spelen måste anpassas för dem.

Enligt Ion Audio kommer det finnas “hundratals” spel med stöd när dessa lanseras senare i vår, och de som redan har stöd för iCade kommer fungera med de nya enheterna direkt. Det nämns dock ingenting om batteritiden på dessa produkter, men då en laddkabel ingår rör det sig i alla fall om inbyggda, uppladdningsbara batterier.

icade_mobile_open

iCade Mobile

iCade Mobile är som syns på bilden en kontroll som du stoppar in din iPhone i, och som du också sedan kan vrida till porträttläge för de spel som är anpassade till det. Kommunikationen sker över Bluetooth och själva hållare verkar fungera för så väl senaste som äldre modeller av iPhone och iPod Touch. Priset för iCade Mobile kommer vara ca 80 dollar.

icade_core

iCade Core

iCade core är lik den första iCade-modellen, som eftersträvar att se ut som ett arkadspels knappsats. En joystick och åtta knappar finns att peppra på, och även om det rent estetiskt ser bäst ut att docka en iPad i denna fungerar det lika bra med de mindre iOS-enheterna. Precis som med iCade Mobile sker all kommunikation över Bluetooth, men iCade Core har även en dock-kontakt som gör att du kan ladda din iOS-enhet den under tiden du spelar. Riktpriset för iCade Core är ca 100 dollar.

icadejr

iCade Jr.

Den sista, och kanske mest märkliga kontrollen är denna, lilla kontrollenheten som verkligen ger skenet av ett arkadspel i miniatyrformat. iCad Jr. är i princip likadan som orginalversionen av iCade, fast nedkrympt, och fungerar enbart med iPhone och iPod Touch (av förklarliga skäl). Denna kommer kosta 70 dollar när den släpps.

Är det någon av er som testat en iCade någon gång?

Källa: ION Audio via The Verge

Läs också:
Atari släpper Joystick till iPad
60Beat GamePad – spelkontroll till iOS med dubbla analoga spakar
Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!