Övrigt

Tre smarta widgets för iOS 8

Du som har uppdaterat till iOS 8 har antagligen redan börjat pussla ihop en widget-lista i notscenter efter eget tycke och smak. Nya widgets släpps på löpande band i App Store, även om många av de mest populära apparna ännu inte uppdaterats med denna efterlängtade funktionalitet.

I denna artikel tipsar vi om tre widget-appar för iPhone som ger notiscenter ett ordentligt lyft; Forecast+, Agenda+ och Launcher.

[line]

Forecast+

Array.se - promo – Forecast Plus

Jag vet inte hur det är med er, men de gånger jag tittar på väderprognoser så är det just prognoserna jag är ute efter – framförallt kommande dagars väderprognoser. Jag vill inte veta vad det är för väder ute just nu.

Till skillnad från Apples egen väderinformation i notiscenter, och även Yahoos populära app, visar Forecast+ dig del vädret för idag, men även hur det ser ut att bli de kommande dagarna, mer exakt de fem nästkommande dagarna – direkt i widgeten i notiscenter.

Själva appen är bara en inställningsruta för hur du vill att väderinformationen ska visas i notiscenter. Du kan välja språk, vilken stad du vill väderinformationen ska visas för samt om du föredrar Celsius- eller Fahrenheitskalan.

Du kan också välja om mellan en utfälld eller kompakt vy. Den sistnämnda visar enbart det aktuella vädret, medan den utfällda vyn ger den där klockrena femdagarsprognosen.

Forecast+ på App Store – 7 kronor

[line]

Agenda+

Array.se - promo –Agenda Plus

Från samma utvecklare som Forecast+ kommer denna app som snyggt, komprimerat och smidigt presenterar kommande kalender- och påminnelsehändelser. Informationen hämtas från Kalender- och Påminnelse-appen vilket innebär att du inte behöver migrera eller synka någon data till tredjepart.

Agenda Plus – 2

Du kan direkt i widgeten markera uppgifter som avklarade, öppna kalenderaktiviteter eller radera händelser. Du kan också utan att lämna appen se detaljvyn för en kalenderaktivitet, vilket är ett enormt stort plus.

Även för denna app finns det gott om inställningar. Bland annat kan du specificera vilka kalendrar och påminnelse-listor du vill se information om, samt även om du vill se en, två eller tre dagar framåt i tiden.

Agenda+ på App Store – 15 kronor

[line]

Launcher

Array.se - promo – Launcher

Launcher kan enklast beskrivas som en genvägs-widget – en plats i notiscenter där du själv kan ange genvägar till appar, aktiviteter eller kontakter som passar dig.

I appens inställningar skapar du dina genvägar som sedan visas som ikoner i notiscenter. Med kontaktbaserade ikoner kan du snabbt initiera ett samtal, Facetime-samtal eller snabbt komma igång med att komponera ett meddelande eller mail.

Med appikoner kan du skapa genvägar till appar som du inte får plats med på första hemskärmen, eller som du av andra anledningar hellre vill kunna nå från notiscenter.

Slutligen kan du också skapa snabba navigeringsgenvägar till Apples kartprogram och Google Maps. Exempelvis kan du spara en ikon som alltid aktiverar en navigation hem, oavsett var du är.

I gratisversionen får du tillgång till två rader med ikoner/aktiviteter, medan du med en uppgradering till Pro-versionen får ytterligare tre rader. Gratisversionen har dessutom en plats dedikerad till reklam.

Launcher på App Store – gratis / 22 kronor

Uppdaterad 28/9: Apple har plockat bort Launcher från App Store då man ansåg att denna app utnyttjar widget-funktionen “på fel sätt”. Du som redan laddat ned appen kan fortsätta att använda den.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!