by • 30 november, 2014 • NyheterComments (3)631

Trenden kan ha vänt för Xbox One

Enligt en marknadsundersökning under Black Friday över vilka tv-spelskonsoller som sålde bäst just den dagen står Microsoft med Xbox som vinnare. Företaget har kanske tack vare erbjudanden med spel tillsammans med lägre priser lyckats vända trenden och nu börjat knappa in på PlayStation 4 som hittills varit den konsol som sålt bäst.

Runt 90% av konsolerna som såldes under Black Friday såldes i paket tillsammans med minst ett spel. XBox One stod för 53% och tillsammans med Xbox 360 på en tredje plats tog Microsoft hela 62% av kakan den dagen. PlayStation 4 stod för 31% av försäljningen och Wii U från Nintendo för endast 6%.

topconsole_share

Intressant är också till vem som konsolen köptes och där ser vi att Nintendo Wii U nästan uteslutande köptes till barnen medan PlayStation 4 är den enda konsolen som köparen i första hand köpte till sig själv.

Survey-Kids

Nu återstår det att se vilken konsol som fortsätter sälja bäst när det inte är rea.

  • Xbox One känns lite bredare i användning än PS4; den förra har lite mer media (film, musik)-prägel. Jag kan ändå svårligen tänka mig att köpa Xbox One eftersom den fysiska lådan är så väldigt stor.

  • Efter ett par månader med en PS4 kan jag konstatera att PS3:an kändes betydligt mer öppen. Just nu saknar jag mest DLNA och möjligheten att browsa bilder från en USB-sticka (!). Obegripligt hur Sony lyckats låsa in systemet så onödigt hårt.

  • Simon Bååth

    Funderar starkt på att sälja min PS4 för att istället köpa en One i framtiden. Halo-serien är en stor faktor i det hela, men även att den känns som en mer renodlad media-maskin.