by • 24 september, 2010 • NyheterComments (14)434

tv.nu till iPad är släppt i App Store

tv_ipad_2

tv_ipad_1

Idag kom då tv.nu äntligen till iPad också. Appen innehåller över 150 kanaler i en 7 dagars tablå. Funktioner så som påminnelser och att tipsa bekanta via Facebook, Twitter eller mail finns. Appen är gratis.

Man kan välja en heldagsvy för kanalerna eller välja att se vad alla kanaler sänder runt ett visst klockslag vilken jag tycker känns som en mycket smidig funktion.

tv.nu

 • Tobias

  Hört på stan: tv.nu funkar i safari i iPaden också.

  Wow!

 • Håkan

  Får hoppas att det kommer lite mer svenska appar till iPaden nu.
  Även om den inte är släppt här ännu finns det nog en hel del iPad liggande hemma hos folk.
  Nu väntar jag bara på att SVT-play appen uppdateras snart.

 • Tobias

  Min poäng är bara att: behöver vi appar till allt? Tv.nu funkar jätte bra i safari och andra webläsare.
  Även svt play skulle kunna funka jätte bra i en webläsare på iPaden, bara dom börjar stödja HTML5 som vissa andra redan annamat, och gjort det bra. Jag ser hellre en lösning via webben som är klockren än flera appar.
  Så länge apparna inte stödjer multitasking så gör du ännu mindre nytta för då ska allt endå hålla på å ladda om.

 • Henrik Eriksson

  Jag hoppas att TVdags.se släpper en app till iPad:en också. Deras app för iPhone är överlägsen tv.nu:s dito.

 • FredrikH

  Nu har jag bara kollat 5 minuter men jag är myhcket imponerad av tv.nu’s ipad app.

 • CJE

  Seriöst, behöver man en jävla app för det här? Inte så konstigt att App Store är övergött pga alla webbsidor som blivit appar…

  Jag brukar surfa in på m.tv.nu med mobilen. Funkar kanon!

 • CJE

  Jag menar… även om denna app må vara bra, så hade det lika gärna kunna ha gjorts minst lika bra som en webbsida… servern tv.nu kör en user agent-kontroll och spottar ut en ipad-anpassad version av sajten.. hur svårt kan det vara? :)

 • Tobias

  @CJE så du läste mitt inlägg med andra ord?

 • CJE

  Tobias: jag minns inte :P :P

 • FredrikH

  jag tror nog tvärtom mot CJE och Tobias att webbläsaren kommer att leva en tynande tillvaro framöver, även på datorn faktiskt. Jag föredrar applikationer över feta webbklienter som skickar onödig data över webben bara för att bygga upp interfacet. Nu är just tv.nu för ipad det mest lysande exemplet. men jag måste iaf säga att jag principiellt tycker tvärtom :)

  Ungefär så här http://www.idg.se/2.1085/1.340495/overdrivet-rykte-om-webbens-dod

 • Tobias

  @CJE va? hur kan du inte minnas det? du skrev i princip samma sak som jag gjorde ett inlägg över dig.

  @fredrikh njea, det är helt okej på en iphone, där webläsaren inte är den bästa, men på iPaden där du faktiskt kan surfa runt på fullstora sidor i rätt storlek, där vill jag se att dom gör nått bättre. Och som sagt, om apparna inte stödjer multitask så är dom helt onödiga. Allt som måste ladda om igen bör byggas om.

 • Henrik Eriksson

  CJE och Tobias: En webbsida kan än så länge inte skicka push-notifieringar när ett tv-program börjar (bara för att nämna en funktion som en app gör bättre).

 • CJE

  Henrik Eriksson: jag kan ”programmera” min TV via den integrerade EPG:n så att TV:n automatiskt växlar över till de program jag vill se. Behöver jag nån push-grej i mobilen som talar om när jag ska trycka på knappen på min fjärr? Förstår inte vitsen med push-skiten för tv-tablå-appar. Vad spelar det för roll om jag får en påminnelse om att ett TV-program börjar när jag kanske är iväg och handlar? Kan ju ändå inte kolla på TV då…

  FredrikH: du har inte fungerat på en snabbare uppkoppling? Dessutom: en app som har sajt-interfacet ”pre-loaded” är ju låst vid det utseendet. Inte särskilt flexibelt med andra ord. Fördelen med webben är att det är skitsamma vilket OS eller vilken browser man använder.

 • Henrik Eriksson

  CJE: Det är just därför man kan ställa in om man vill ha en påminnelse när programmet börjar, fem minuter före, tio minuter före, en timme före osv. (och EPG:n i min digitalbox har inte någon möjlighet att slå på teven när den är avstängd. Men det kanske din har?)