Övrigt

Twitter #music läggs ned

Efter bara ett år sedan Twitter lanserade sitt försök till en musiktjänst meddelas det nu att Twitter #music läggs ned. Tjänsten lanserades på webben med tillhörande iOS-app 18 april 2013, och spred sig till Sverige i slutet på sommaren samma år.

Medan appen kommer att tas bort från App Store redan idag väntar Twitter tills på ettårsdagen innan servrarna släcks för gott. Du som använder tjänsten kan alltså fortsätta med det fram tills 18 april.

Nedläggningen kommer inte som någon plötslig nyhet, redan i oktober förra året rapporterades det att musiktjänsten inte fått något den spridning som förväntades, och både antalet nedladdningar av appen och användning av tjänsten var låg.

Twitter meddelar samtidigt att de kommer att fortsätta att “experimentera” med nya sätt att leverera musikinnehåll baserat på den musikaktivitet som dagligen delas på Twitter.

 

[via: http://www.engadget.com/2014/03/21/twitter-music-shutdown/ “Engadget”]
[source: https://twitter.com/TwitterMusic/statuses/447136704462209025 “Twitter”, http://allthingsd.com/20131019/twitter-likely-to-kill-its-music-app/ “AllthingsD”]

[related]Mer om Twitter[/related][display-posts tag=”Twitter” image_size=”thumbnail” orderby=”date” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!