by • 28 januari, 2016 • NyheterComments (55)1230

Tyst Jimmie! låter dig ta paus från SD-propagandan för en stund

Med hjälp av appen ”Tyst Jimmie!” kan du få ett SD-fritt Internet. I alla fall när du surfar via Safari på mobilen.

Enligt egen utsago blockerar appen nyckelord som har med Sverigedemokraterna att göra och även bilder, länkar samt hela sidor. Vilka dessa nyckelord är förtäljer inte beskrivningen men vi kan gissa att det bland annat innefattar ord och meningar så som ”PK-maffian” ”Men det får man väl inte säga i det här djävla landet”, ”Hoppas hon blir….”, ”Sanningen”, ”Vakna upp!”, ”DN mörkar” samt allehanda särskrivningar.

Utvecklarna skriver själva att de är ”medvetna om att problem inte löser sig genom att sopa dom under mattan eller blunda för dom, men ibland kan det vara skönt med en paus från allt dravel.”

 • Adam Alexandersson

  Och vad är propaganda? Så otroligt löjligt. Fler och fler i det här landet börjar vakna upp och SD ökar hela tiden. Folk är snarare trötta på allt mörkande och anti-SD propaganda som bara är till för att smustkasta dem i alla lägen. SD står fast vid sin sak medans de andra partierna får krypa till korset i fråga efter fråga och snart är vår amatör regering avsatt.

 • Thomas Krajewski

  Adam. Att påstå och gå på den propaganda SD skriver är illa nog.
  Problemet är att den stora massan är dumma att gå på allt SD uttalas sig om istället för att hjälpa så stjälper de.
  De om någon har en dold agenda .

 • Anders Andersson

  Du glömde – ”men det får man väl inte säga i det här jävla landet.”

 • Adam Alexandersson

  Nej det gjorde jag inte. Det är det fina med att bo Sverige nämligen, Jag får uttrycka min åsikt precis som alla andra.

 • Charles

  bla bla bla, somna om, snälla, så vi slipper det infatila brunsnacket.

 • Adam Alexandersson

  Okej! Vad är det som du uppfattar som ”brunsnack”?

 • Stangell

  Säg det till Marcus Birro.

 • Charles

  din alternativa verklighetsuppfattning

 • Tramsigt, tycker jag, att demonisera SD. Alltför enkelt. Då borde man väl också filtrera Socialdemokraterna och Moderaterna. Dessa partier har ju nu tillsammans stängt gränserna. Senast idag deklarerade inrikesminister Anders Ygeman att man ska skicka tillbaka 80 000 flyktingar. Det tycks ju råda konsensus i mångt och mycket i de här frågorna nu. (Själv är jag centerpartist och råkar – liksom C – inte hålla med; jag är emot de stängda gränserna.) http://www.sydsvenskan.se/sverige/olle-lonnaeus-ygeman-skickar-signaler-till-flyktingar—och-valjare/

 • Adam Alexandersson

  Otroligt bra skrivet. Det handlar som sagt inte om att hålla med SD eller inte hålla med, utan det handlar om att på ett seriöst och moget sätt kunna föra en vettig debatt utan att stämpla rasist på alla som man inte håller med.

 • Mittnicknamn

  Hahah, ytterligare ett steg i Nord Koreas riktning ? Skulle vilja filtrera bort Löfven helt i hållet istället. Finns ingen man skäms värre över än han

 • Håkan Walther

  Ingen tvingar dig att använda appen. Men för de som vill är det bra att den finns. Länge leve valfriheten :)

 • Phreakii

  Håller helt med, Anti-Lövfén framför tyst Jimmie. SD 2018, gärna tidigare.

 • Stefan

  Array.se – Politik och IT-nyheter för vänstervridna. Där försvann halva läsarskaran.

 • Dan

  Konstigt, jag håller med artikelskribenten, men jag tror att dom flesta i min omgivning tycker att jag är högervriden… Förstår inte varför det skulle räknas som vänstervridet att anse att alla människor är värda lika mycket, eller att alla partier ska dömas lika hårt när deras företrädare fuskar eller beter sig illa.

 • SD-anhängare behöver inte stämplas som rasister, de är rastister. Det som frustrerar idag är att varken mogen debatt eller tramsande som detta leder till att förklara problematiken med SD-röstande till de som röstar.

 • Det är inte första gången som det proklameras politiska ställningstaganden på Array. Jag trodde det här var en teknikblogg?

 • Man får göra som man vill på sin sajt. De politiska ställningstaganden som passerat Array har alltid haft en koppling till något teknikrelaterat.

 • Adam Alexandersson

  Och så den eviga frågan som alla är oeniga om, vad är rasism egentligen? Är rasism att vara kritisk mot invandringspolitiken?

 • Nej.

 • Håkan Walther

  Artikeln handlar om en app, alltså teknik.

 • Niclas M

  Apropå särskrivningar

 • Nej.

  Rasismen har länge varit utbredd i Sverige. Det SD har gjort, och gör, är att samla dem under ett och samma tak.

  Jag har inte lyckats hitta en enda SD-representant att diskutera invandringspolitik med som _inte_ under diskussionen har uttryckt sig rasistiskt.

  Det är skillnad på att vara kritisk mot invandringspolitik och vara kritisk mot invandrare. SD går ett steg längre, och är i min mening hatiska mot invandrare.

 • ….det finns fler fina saker som uttrycksfriheten i Sverige medför, som att exempelvis installera en SD-block om man själv vill det.

 • Adam Alexandersson

  Tack för en grym podd iallafall Jesper. Har varit en trogen lyssnare sedan länge. Har slutat lyssna på Teknikveckan just för att Esse snackar politik hela tiden. Håll politiken borta från EPOT så är jag nöjd!

 • gravaren

  Synd att man inte själv kan ställa in filtret. Dravel får mig att tänka på Åsa Romsom.

 • Andreas Nilsson

  Löjligt
  Borde finnas en app för slippa läsa om alla andra partier som drar Sverige i skiten istället! Hycklare

 • Inte vänstervridna, möjligtvis mer vänstervriden än dig själv :)

 • Det är helt ok att du inte orkar lyssna på mig! Men sedan kritiserar du andra för att inte orka lyssna på SD? :)

  Handlar inte det här egentligen om att du vill att folk skall lyssna på SD men inga andra, det vill säga ingen universell princip om likabehandlande utan att du helt enkelt vill sprida dina egna politiska ställningstagande till så många andra som möjligt.

  Dvs varken sämre eller bättre än någon annan politiker eller politiskt intresserad?

 • Håkan Walther

  Är det IDGs fel att det inte finns en sådan app? Skriv en sådan app om du tycker att det borde finnas en i stället för att klaga!

 • Håkan Walther

  Vem är hycklaren i annat fall? Och idiot kan du vara själv om vi ska ta det till dagisnivå.

 • Nu tog jag bort ditt svar till Håkan. Var vänlig använd inte nedsättande ord till varandra. Jag är säker på att du har tillräckligt stor självkänsla att du inte behöver hävda dig på internet som resten av trollen.

 • ”PK” och ”åsiktskorridoren” behöver bara användas av människor som är fel sida kampen om alla människors rättigheter.

  Detta för att det är lite svårt att försvara varför man anser att andra människor är mindre värda. Men om man då menar att de som tycker annat har en dold agenda, att vara så kallat politiskt korrekta, är det lättare att få massorna på sin sida.

  Angående åsiktskorridoren är det ju bara ett begrepp korkade människor som inte förstår att det finns triljoner åsiktsbubblor och att sin egen lilla bubbla/korridor varken är större eller mindre än någons annan. Men samma sak där, lite svårt att hävda att folk borde dö i medelhavet i stället för att få hjälp här. Då gäller det att använda lite andra ord även om resultatet är dem samma.

 • Adam Alexandersson

  Nej! Det handlar om att du är med i en teknikpodd. Har även lyssnat på macradion sedan länge och har alltid uppskattat dig. Du får gärna prata politik det är inte det men starta då en ny podcast om politik. Varför inte ”politikveckan”. Teknikveckan tycker jag ska handla om teknik, och när ni håller er till det blir det väldigt bra. Jag är för övrigt moderat men är så trött på att det snackas så mycket skit om SD överallt hela tiden.

 • Jag använder gärna och ofta de två uttrycken som exempel på problem i svenska samhällsdebatten, hur debatt och diskussion förs, trots att människors rättigheter är viktigt för mig och trots att jag är positiv till invandring och mångkultur. Det har inte alls med den sakfrågan att göra.

  [Däremot används gärna de uttrycken av invandringskritiker/Sverigedemokrater, men det är oväsentligt. För det första är det definitivt inte bara dessa. Men viktigare: vem som mest använder ett uttryck påverkar intellektuellt inte deras relevans som verktyg att beskriva ett problem för hur debatt förs, släkt med en sjuka där bl a associationer har blivit viktigare än argumentens filosofiska tyngd i sig.]

  Jag kan rekommendera hur Horace Engdal, intervjuad av Anna Hedenmo, kritiserar svenskt debattklimat 44’50-49’40 i Min sanning på SVT Play. Problemet är mycket större än någon invandringsfråga. I ett internationellt perspektiv har vi ett (flera) problem. http://www.svtplay.se/video/5759324/min-sanning/min-sanning-horace-engdahl-sasong-8-avsnitt-1

  Han har bott i Tyskland några år och kallar Tyskland för ‘Sverige för vuxna’. ”Det finns en väldigt stark debattradition i Tyskland där du förväntas kunna förklara varför du intar en viss ståndpunkt. I Sverige har vi inte det kravet. […] Jag har ju för länge sedan gett upp hoppet om att kunna läsa en svensk tidningssida och finna den intressant. […] Jag saknar en genomförd, intelligent, orädd argumentation som är beredd att respektera en motsatt ståndpunkt.”

  Han får frågan om det är PK, åsiktskorridoren och svarar: ”Jag vet inte, det kanske det är… mm, det finns en speciell tystnad som man lär sig känna igen om man kommer utomlands ifrån och återvänder till fosterlandet.” Han ger exempel på hur redan Ibsen skrev om det där. I dagens debatt ger han sedan exempel på hur diskussionen om Sveriges säkerhetspolitik (bl a Nato) blir väldigt begränsad i Sverige när den utgår från postulat. ”Då påkallas ett slags falsk enighet och respekt för principer som är godtyckliga.”

 • Stefan

  Att vara politiskt korrekt hela tiden är ingen dold agenda, det är en sjukdom. Det är som ett virus som sprider sig och hotar att förinta allt förstånd och förmåga till att kunna tänka själv. Det bygger på en rädsla att våga bryta mot normer och gängse uppfattningar.
  Men när vinden börjar blåsa åt andra hållet, ja då är dessa människor ofta snabba att byta åsikt och inriktning totalt. Sedan finns det förstås de som hjälplöst är fast i sitt gamla beteende och inte kan komma på tanken att de en gång hade fel.

 • Andreas Nilsson

  Sa jag det ???

 • Håkan Walther

  Andreas, skriv ett meddelande till mig igen på Facebook och jag kommer att göra en polisanmälan!!!

 • Andreas Nilsson

  Haha för vad ?

 • Dan

  Jag håller med om att vara politiskt korrekt inte är en dold agenda, men det är ingen sjukdom. För många handlar det helt enkelt om att ha vettiga åsikter. Dom flesta som är PK skulle jag påstå är det för att det helt enkelt passar deras åsikter. Det handlar inte att inte våga bryta mot normer, utan att man helt enkelt följer dom för att dom stämmer överens med ens egna åsikter.

 • Dan

  Drar Sverige i skiten på vilket sätt? Genom att vara lite medmänskliga?

 • Andreas Nilsson

  Handlar inte om medmänsklig eller inte! Ett tryggt och fint Sverige med döttrar som inte vågar gå själva hem från skolan, är det att vara omänsklig!
  Politik kan vi diskutera i annat forum

 • Dan

  Du menar att alla män ska låsas in så att döttrarna vågar gå hem själva?

 • Andreas Nilsson

  Lägg ner du vet precis vad jag menar!

 • Dan

  Jag misstänker att du har någon felaktig föreställning om att det bara är invandrare som våldtar kvinnor, när det i själva verket är fler svenska män som våldtar än invandrarmän… Men det är bara en misstanke.

 • Andreas Nilsson

  Då tycker jag att du skall hålla dina misstankar för dig själv i fortsättningen

 • Dan

  Om du säger vad du menar istället för att utgå från att jag vet vad du menar så gör jag gärna det. Mycket lättare att undvika missförstånd då…

 • kjellbagatell

  Det enda de står fast vid är att de är mot invandring, ingenting annat.

 • TianZhu

  Det är fritt fram att skapa en sån app om du vill ha en.

 • raevenlock

  Vaaaa???? Är du seriös?
  Det var nog det dummaste jag läst på länge..

 • Dan

  Ja, jag är seriös. Ren statistik.

 • raevenlock

  Min första kommentar gäller fortfarande

 • Dan

  Varför?

 • raevenlock

  För att du har fel

 • Dan

  På vilket sätt?