Övrigt

Uber gillas inte av övrig Taxi-näring

Taxiutmanaren Uber gillas inte av övriga spelare. Det är Svenska Taxiförbundet som surnat till då Uber inte använder traditionella taxametrar.

Ubers affärsidé är att sköta allt via smartphonen – både bokning, mätning av antal körda mil och tid samt själva faktureringen. Men att köra utan taxameter kräver undantag och tidigare anklagade Uber Transportsytrelsen och andra spelare för att gadda ihop sig mot företaget då man inte fått dessa undantag.

Nu har det alltså uppstått en situation där ena sidan anser sig illa behandlade av myndigheterna för att de inte får tillräckligt många undantag medan den andra sidan anser att det är fel med några undantag alls.

Uber vill överhuvudtaget inte ha någon övrig utrustning eller ens klistermärker på rutorna om jämförelsepriser. Detta för att det skall upplevas så exklusivt som möjligt för kunden. Detta verkar gå hem om vi får tro Uber själva.

“Robin Reznik, vd på Uber, försvarar bolaget och säger att Uber har vuxit snabbare i Stockholm än i någon annan av de femtio städerna som företaget finns i runt om i världen.

”Det är ett tydligt tecken på det stora behovet av en smidig och säker transporttjänst i Stockholm” – DI.se

Oavsett hur det slutar är det intressant med en utmanare som tar upp kvalitén på en tjänst eller vara. I taxibranschen känns det som att det hela tiden handlar om att jaga så lågt pris som möjligt.

[source:http://www.di.se/artiklar/2013/11/7/taxibolag-rasar-mot-uber/ “DI.se”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!