Övrigt

Uppdatering för OS X Leopard tar bort Flashback och avinstallerar äldre versioner av Flash

20120516-085921.jpg

Apple pushade nyligen ut två nya säkerhetsuppdateringar för de som fortfarande kör OS X Leopard (10.5). Den ena är en variant av den borttagningsprogramvara för Flashback-trojanen som de senare operativsystemen fick ta del av för ett tag sedan. Denna uppdatering söker igenom systemet och tar bort Flashback-trojanen från infekterade datorer.

Den här uppdateringen tar bort de vanligaste varianterna av sabotageprogrammet Flashback. Om Flashback hittas kommer en dialogruta att meddela att sabotageprogrammet har tagits bort. I en del fall kan det vara nödvändigt för uppdateringen att starta om datorn innan Flashback tas bort helt och hållet.

För att förbättra säkerheten på din Mac gör den här uppdateringen även att Java-insticksfilen avaktiveras i Safari. Instruktioner om hur du aktiverar den på nytt hittar du på: http://support.apple.com/kb/HT5241?viewlocale=sv_SE.

Den andra säkerhetsuppdateringen heter Leopard Security Update 2012-003 och avinstallerar gamla, förlegade versioner av Adobe Flash Player. Detta för att tvinga användare att uppdatera till den senaste versionen av Flash Player som är betydligt mer säker att använda.

This update disables versions of Adobe Flash Player that do not include the latest security updates and provides the option to get the current version from Adobe’s website.


Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!