by • 31 maj, 2015 • NyheterComments (2)560

Utvecklare får möjlighet att skapa riktiga appar för Apple Watch redan nästa månad

Under en intervju i veckan avslöjade Jeff Williams att utvecklare under WWDC 2015 som börjar 8 juni kommer få tillgång till en SDK för att skapa riktiga appar för Apple Watch. Hittills har apparna för Apples klocka körts på en iPhone och det har endast varit gränssnittet som klockan tagit hand om. Men du blir det alltså snart ändring på detta och apparna kommer kunna köras direkt på klockan.

Williams confirmed that Apple will release a developer kit that will allow companies to write apps directly for the Apple Watch next week, at the start of the Worldwide Developers Conference on June 8.

När dessa appar kommer att kunna släppas i Apple Watch Store har dock inte avslöjats ännu men det kräver förmodligen ännu en uppdatering av Watch OS och det är inte troligt att denna görs i samband med WWDC.

Vilka begränsningar som kommer gälla för apparna även om de körs direkt på klockan är något som Marco Arment funderat över. Du hittar hans tankar och frågor på hans blogg i inlägget: A Partial List of Questions About the Native Apple Watch SDK.

Källa: re/code

  • Fredrik Claesson

    Är det INTE troligt att uppdateringen görs i samband med WWDC? :O

  • Jag förstår att det är det normala tillvägagångssättet för appar på Android Wear. Man installerar appen på mobilen, men den överförs till klockan. Jag ser t ex att Runkeeper på min klocka tar 10 MB och Accuweather tar 7 MB.