Övrigt

Vad kan vi förvänta oss av Android 4.4 KitKat?

Nedan ser vi en skämtsam reklamfilm från Nestlé där deras chokladbitar presenteras med specifikationer likt en reklamfilm för en smartphone. Nestlé kommer att sponsra nästa version av Android vilket gör att det officiella namnet kommer att bli Android 4.4 KitKat.

http://www.youtube.com/watch?v=OKOrkLxOBoY

När kan vi förvänta oss att få Android 4.4 till våra enheter? Vi har tidigare fått information från en blunder på Nestlés facebooksida där Nestlé  i ett svar till en nyfiken androidanvändare berättar att Android 4.4 lanseras under oktober. Rykten säger oss att Google kommer att hålla event 14 oktober för att lansera både Android 4.4 KitKat och Nexus 5.

android_4_4_granssnitt

Gränssnitt

Vi har fått dubbla budskap om gränssnittet som i ena lägret sägs komma med ett helt nytt gränssnitt, nytt färgschema och möjlighet att själv välja färger.

Andra sidan är Gadget Helpline som fått tag i en version av Android som verkar ha funktioner från både KitKat 4.4 samt Key Lime Pie 5.0. På deras bilder kan vi inte se några större förändringar på  gränsnittet gentemot tidigare versioner. Vi kan dock se små förändringar på telefonläget och nya funktioner till kameran.

Ett ständigt hett ämne runt gränssnitt är notifikationer som verkar kunna förbättras för varje ny version av ett mobilt operativsystem som lanseras, vilket inte gör en uppdatering av notifikationer till någon högoddsare.

Hårdvarusupport

snapdragon_qualcomm

Äldre enheter som inte har får tillgång till nya versioner av Android är ett stort problem som huvudsakligen verkar bero på två orsaker.

En av orsakerna är att tillverkare vill lägga på ett eget gränssnitt ovanpå Android vilket måste certifieras i en lånddragen process hos Google.

Den andra orsaken sägs vara hårdvarusupport där nya versioner använder funktioner som inte stöds av äldre hårdvara. Utveckling sägs pågå inför version 4.4 vilket gör att äldre enheter som inte har varit kompatibla med Android 4.0 nu kan komma att bli aktuella för 4.4 om tillverkaren är villig att lägga på och certifiera sitt gränssnitt.

Molnintegrering

google_cloud

Att säkerhetskopiera sin Android-enhet är i nuläget en spretig upplevelse. Mail synkroniseras med Gmail-appen eller liknande app med koppling till Exchange.

Kontakter och kalender synkroniserar mot ditt Googlekonto medans bilder laddas upp till Google+.

Apple är med iCloud flera mil före i utvecklingen och nu ryktas en tätare integration med Google Drive och eventuella tredjepartsapplikationer likt Dropbox vara på gång.

Batteritid

android_battery

Ett ständigt bekymmer på alla plattformar och enheter är batteritid. Apple har färre modeller att anpassa iOS till medans Android har ett större modellutbud från flera olika tillverkare att anpassas till.

En batteritjuv sägs vara att Android från början är utvecklat för hårdvara med en processorkärna och högst 512MB RAM. Detta innebär problem för dagens enheter där fyrkärniga processorer och 2GB RAM nu mer är standard. Ett bättre stöd för mer avancerad hårdvara sägs vara under utveckling.

Förväntningarna på Android 4.4 KitKat är höga, vilket dels beror på att Google själva har berättat om sina mål med Android 5.0 som hade en förväntad lansering i oktober.

Dessa förhoppningar försvann när nyheten om KitKats sponsring av Android 4.4 dök upp med förväntat lanseringsdatum i oktober 2013.

I dagsläget är det oklart vilken version dagens rykten handlar om. Är det utvecklat för den stora uppdateringen för Android 5.0 eller kommer det redan i version 4.4?

[source:http://www.knowyourmobile.com/android/android-kitkat/19689/android-44-kitkat-update-what-expect “Know your mobile”, http://blog.gadgethelpline.com/android-44-kitkat-hands-on “Gadget helpline”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!