by • 26 april, 2010 • NyheterComments (2)212

Vågar vi hoppas på en prestandaboost i Flash?

flash-player-cjr

Länge har Adobes Flash kritiserats för att prestera dåligt under OS X på våra mac:ar, men nu har möjligtvis en dörr öppnats för att se en prestandaboost. Enligt TUAW har Adobes ursäkt för macprestandan handlat om att bolla över problemet på Apple för att företaget inte tillåter tredjepart att använda API:erna för hårdvaruacceleration, vilket har varit möjligt i Windows.

Nu (läs: i slutet av mars) har Apple öppnat upp för just detta. Detta medför att Adobes ursäkt faller platt inför kommande Flashuppdateringar. Frågan är hur sugna Adobe är på Flashutveckling för OS X efter alla omtalade turer kring saknat flashstöd i iPhone & iPad.

  • John Eriksson

    Fast dom har ju sagt att kommande Flash skulle vara betydligt snabbare redan innan dom släppte på dessa APIer?

  • henriok

    Nu är det förvisso prestandaproblem med Flashvideo, men det är ju knappast de enda problemen som Flash dras med. Detta nya API hjälper ju inte ett dugg för stabilitetsproblem, säkerhetsproblem, meningslösa laddningstider, minnesblödningar och annan skit som Flash innebär. Det är väl goda nyheter för andra program som kan tänkas dra nytta av hårdvaruaacelererad video. iTunes tex…