by • 25 februari, 2016 • NyheterComments (4)2429

Vårens iPad Air-uppföljare ryktas bli en ny iPad Pro

Ryktena inför Apples kommande vår-event 15 mars 21 mars hopar sig, och som vanligt matas vi med färsk information från 9to5Mac. Apple-sajten säger sig nu ha fått veta att Apples uppföljare till nuvarande iPad Air-modell (9,7 tum) i kommer att bli närmast identisk iPad Pro – dock med bibehållen formfaktor och skärmstorlek.

Tekniskt ska skillnaderna mellan de två paddorna vara i paritet, bortsett från storlek på skärm och och upplösning: Likadana processorer, lika mycket RAM och båda med stöd för de nya tillbehören, Apple Pencil och Smart Keyboard. Det skulle då även innebära att den nya, mindre iPad Pro-modellen får den nya anslutningskontakten längs ena långsidan, ”Smart Connector”.

Apples lansering av iPad Pro i höstas har knappast haft någon större inverkan på den generellt dalande försäljningen av Apples tablets, och frågan är om en mindre iPad Pro skulle göra någon större skillnad.

Skulle en iPad Pro på 9,7 tum kännas mer attraktiv för dig än den stora med 12,7 tum?

Källa: 9to5Mac

 • mindyoursoul

  Absolut! Hade tänkt köpa den nya iPad Mini som nu inte verkar släppas. Kommer den nya iPad:en i 9.7″ till ett bra pris blir detta givet. I och med att de lägger till den fulla funtionaliteten i pennan. Annars hade jag _aldrig_ köpt en!

 • Håkan Walther

  Den nya iPad mini släpptes ju i oktober förra året. En ny mini lär väl inte komma förrän tidigast i oktober i år. Förhoppningsvis har den fått lite roliga saker från sina storasyskon så att jag kan uppgradera från min mini 2 :)

 • Dan

  Har du en mini 2 så kommer det att vara värt att uppgradera. :) Jag uppgraderade från mini 2 till mini 4, och det var ett rejält lyft. (Jag är dock rädd för nästa version blir en ganska blygsam uppgradering, verkar som att varannan iPad-version är småfixar. Eller rädd och rädd, det betyder att jag kommer att kunna ha kvar min mini 4 utan habegär. :) )

 • Jesper Blohm

  Då kan jag redigera mina bilder på en iPad i stället för på skrivbordet