by • 19 augusti, 2010 • NyheterComments (3)475

Varning för populärt iPad-program

Svenskt fake-tangentbord

För närvarande ligger appen ”Swedish Keyboard for iPad” etta på iPads App Store. För en kostnad av 7 kronor verkar det som att vi äntligen kan få ett svenskt tangentbord till vår kära platta.

Men med tanke på att ett iPad-program inte kan påverka ett annat program i den graden låter det nästan för bra för att vara sant, så är också fallet. Enda stället där ÅÖÄ fungerar obehindrat är inne i själva ”Swedish Keyboard for iPad”

Ser vi till kommentarerna verkar det tyvärr så att många laddat hem appen med allt för stora förhoppningar för att sedan bli betydligt besvikna.

Vill du ha svenska tecken håller du inne O och A. Om du ställer om till tyskt tangentbord så är Ö och Ä förvalt på dessa. Inställningar för tangentbord hittar du under Settings > Keyboard.

Teknikveckan har tidigare skrivit om programmet och gått igenom vad det faktiskt kan användas till.

 • Nils Persson

  Lite trist faktiskt.
  Hur många har inte betalat för ”SMS-smilies” och blivit i princip blåsta. De hoppades på SMS smilies men fick Emoji som bara funkar mellan iPhones.
  Finns dessutom gratis apps som aktiverar emoji.

 • Olle Persson

  Man kan få pengarna tillbaka om man känner sig lurad / ångrar köpet. Då kommer dessutom utvecklaren gå back eftersom Apple behåller sin del av kakan och hela summan på 7kr dras från utvecklarens bank-konto automatiskt.

 • adam blixt

  hur är det med appen swedish web keyboard? funkar å ä ö om man är inne på facebook då?