by • 12 januari, 2016 • NyheterComments (7)974

Vem ser 13 000 timmar sport om året?

Viaplay skickade igår kväll ut ett mail till sina kunder. Till mig bland annat. Nu är jag inte kund som dem längre. Viaplay har nämligen förbättrat sitt utbud så de kommer visa över 13 000 live-timmar sport under året. Skulle tro att ungefär 12 800 av dessa timmar kommer jag varken hinna eller vilja se.

Tanken Viaplay har är att eftersom jag kan se Premier League, FA-Cupen, UEFA Champions League, La Liga, Serie A, Ligue 1, Hockey VM, NHL, KHL, NFL, åtta majortävlingar i Golf, Formel 1, Nascar, Moto GP, Handbolls-EM samt Olympiska Spelen i Rio så ändrar de priset på mitt paket från 299 kronor per månad till 449 kronor per månad.

Från och med den 10 februari ändrar vi priset på ditt paket (som nu byter namn till Viaplay Total) till 449 kronor per månad och introducerar samtidigt vårt nya paket Viaplay Sport för 399 kronor per månad.

Som sagt så är jag inte kund längre. Gränsen är nådd för mig och för många andra skulle jag tro. Jag vill betala för mig men också kunna välja vad jag betalar för. Det är ju så klart ingen teknisk begränsning som gör att Viasat klumpar ihop alla deras sport-rättigheter i ett paket och tar bra betalt utan ett medvetet val.

Vi har valt en streamingtjänst för att vi vill ha flexibla lösningar och inte en återgång till den traditionella tevens programpaket där man betalar för 200 kanaler var av 190 är skräp eller ointressanta. Låt fotbollsälskaren betala för de fotbollsligor denne vill se. Låt golfälskaren betala för golf och den motorintresserade för motorsport.

Ingen ser 13 000 live-timmar sport under 2016. Det finns inte ens så många timmar på ett år. Ingen vill betala för mer sport än man kan och vill se. Så enkelt är det. Låt oss välja så väljer vi Viaplay igen.

 • matssoderberg

  PPW for fuck´s sake!

 • …och golfen ingår ju inte ens i alla sportpaket. Jag har SportHD-paketet via ComHem men någon golfkanal har jag inte, den måste jag köpa separat.

 • Spooky

  DumTVn blir bara dummare och dummare.

 • Johan

  Det behövs en internationell spelare, typ Netflix, som enbart fokuserar på streaming av sport och som inte har sina rötter i traditionell satellit/kabel/marksänd TV.

 • B?kka

  Finns sport kvar i samhället?

 • Peter Derlow

  Man får göra som man vill. Jag har inga problem med att dem höjer, det är dem nästan tvungna till med alla rättigheter. Tycker man glömmer en viktig sak här och det är att innan fick man ha två-tre streamingtjänster för att se den idrotten som nu viaplay har. Så då blev det riktigt mycket mer pengar kan jag säga. Men sedan ser jag mycket sport så för mig är 449kr inget mot vad jag fick betala för att ha den sporten som nu viaplay har innan.

 • Och så har de glömt just tysk ligafotboll för oss som gillar det. Men vi har ju å andra sidan billiga Eurosport för just det. :-)

  I övrigt ser jag bara F1. Jag hade Viasat Motor, men utsändningen låg bara kvar sex timmar (och bara på dator, inte på platta!). Efter att jag hade missat den tidsgränsen några gånger så skrev jag det mest hatiska brev jag nånsin skrivit till support. Jag avprenumerarade och ser nu fulstreamar i stället. Hoppas de lagliga alternativen är glada.