by • 28 april, 2015 • NyheterComments (14)872

Vi har fått in en Apple Watch – Se oss packa upp och testa den!

Som första svenska nyhetssajt (som vi känner till) har vi lagt vantarna på en Apple Watch. Än så länge har vi hunnit med att packa upp den och parat ihop den med en iPhone och det ser ni i videon ovan.

Vi kommer nu under några dagar testa den och därefter skriva en recension. Ställ gärna frågor i kommentarfältet och meddela oss vad just du vill veta om Apples klocka.

Redan nu kan vi tyvärr meddela att klockan inte stödjer svenska i vare sig visat språk eller Siri. Det är till och med så att den helt stänger av Siri om du har svenska inställt på telefonen.

[related]Mer om Apple Watch[/related]

 • Lukas Engström

  1) Batteritid, både för själva klockan och för iPhone när man använder klockan (påverkas batteritiden på iPhone beroende på hur mycket man använder klockan, eller dras det lika mycket iPhone-batteri när klockan är synkad, men används sparsamt/stand-by, som när man leker med klockan konstant?) . Hur länge klarar sig klockan efter det att den går in i ”energisparar-läge” runt 1O%?

  2) Hur funkar det med pulsmätaren och 3:e parts appar (Runtastic)? Kommer det sannolikt att finnas stöd för detta i apparna, eller kommer man endast ha tillgång till pulsen separat via Hälsa? (Kanske har missat detta totalt, men har inte läst om att någon app har stöd för puls-funktionen i samband med att logga löpturen? Sammanfattning: jag vill kunna se avstånd, tid och puls (som en graf) efter avslutad löprunda. Går det, och i så fall med vilken app?

  Ser fram emot recensionen! Se till att den blir klar innan mitten av maj när min klocka beräknas landa här :)

  Tack på förhand,

  Lukas

 • born2bwild

  fråga 2 har jag googlat efter både en och två (jag underdriver) gånger. Den funktionaliteten är helt avgörande för min del om jag ska köpa den.

 • Kjell S

  Ni är tvåa på bollen! 99mac har redan sedan i förra veckan lagt vantarna på en klocka!

 • Nike

  Ja du Kjell, bara en kan vara först. 99mac var säkert 1043:e på bollen…

 • Urindanger

  Får man vara nyfiken och fråga hur ni har fått tag på den? :)

 • Ola h

  Är fortfarande inte övertygad om nyttan med en ”smart watch”, oavsett märke. Min Omega visar tid och drar upp sig själv.

 • Johan

  Berätta gärna vilken tjänst ni använde för att få den skickad till Sverige!

 • Johan

  Borderlinx kanske?

 • Andreas Nilsson

  Stämmer. Det var Borderlinx.

 • Andreas Nilsson

  Beställde via Borderlinx,

 • Andreas Nilsson

  Jag är redan inne på min andra Apple Watch :) Från en svart Sport har man nu äntligen klivit steget upp till en Milanese Loop 42mm :)

 • Lukas Engström

  Vet inte om du har fått svar på din fråga, men jag har lekt med klockan i en vecka nu och det är bara när du använder dig av appen Workout som pulsmätare riktigt fungerar. I alla andra lägen, oavsett om du använder Runtastic eller bara springer utan att ha en app igång, så skannar den av pulsen en gång var tionde minut (och ofta missar den/räknar fel om du är ute och rör på dig under den här tiden också).

  När du startar Workout kollar den pulsen 12 ggr per minut och ger dig en genomsnittspuls efter avslutat pass också. Får fortfarande ingen riktig graf som jag hade hade önskat, utan den ger dig kanske 4-5 värden per timme när du kollar igenom statistiken för dagen i Hälsa.

  Skall även tilläggas att ‘Exercise’ och ‘Move’ ger dig mycket bättre resultat när du använder appen Workout. Testade att promenera samma sträcka (8,5km) på ungefär samma tid (1h och 24 min resp. 1h och 28 min). När jag använde Runtastic visade ‘Exercise’ och ‘Move’ (som fortfarande samlar in data i bakgrunden oavsett vilken app du har i gång) att jag hade tränat i 13 minuter och bränt 400 kalorier genom ‘Move’. När jag satte igång Workout och körde samma sträcka nästa dag, så gav den mig 86 av 88 minuter ‘Exercise’ och jag brände 611 kalorier via ‘Move’.

 • born2bwild

  Tack. Och nej jag hade fortfarande inte fått reda på hur det fungerar så det var till stor hjälp. Verkar som att AppleWatch inte är riktigt där än, för min del iaf. 12 ggr/min är ju iofs helt ok eftersom jag inte kör intervallträning så ett sådant snitt hade säkert gett rätt bra resultat. Men jag vill inte byta program igen. Att byta från runkeeper till endomondo var ett otrevligt jobb med export och import av data. Men å andra sidan är det ju bara för att följa upp så kanske ändå… Ska fundera på det ett tag. Tack för infon iaf. Borde väl kanske inte dröja länge förrän endomondo kan tanka in data från Health.

 • born2bwild

  kollade på endomondos hemsida och det verkar faktiskt som om de bakat in support för det.. svårt att tolka deras knapphändiga info dock. :-(